Законодателната програма на Продължаваме промяната е била завършена във вчерашния

...
Законодателната програма на Продължаваме промяната е била завършена във вчерашния
Коментари Харесай

Петков: Програмата на новото правителство е готова, включва 40 законопроекта

Законодателната стратегия на " Продължаваме промяната " е била приключена във вчерашния ден и в границите на днешния ще бъде изпратена на съдружните сътрудници. Това заяви тази заран преди началото на днешното държавно съвещание министър председателят в оставка Кирил Петков. Тя е била направена въз основата на диалозите, извършени с " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " Демократична България " и шестимата отцепници от " ИТН ". Идеята е да има ясни периоди за законодателни начинания и задания пред изпълнителна власт на възможния кабинет " Василев ".

" Програмата съдържа над 40 законопроекта, които би трябвало да бъдат признати в идващите шест месеца. Реално огромна част от тях би трябвало да бъдат признати в идващите четири месеца, в случай че желаеме България да продължи в този ритъм, а милиардите евро за асимилиране, които би трябвало да влязат в българската стопанска система, да се усвоят ", означи Петков. " Ето за какво е толкоз значимо решението в идващите няколко дни на всеки един народен представител, който би трябвало да реши дали желае да закрие българския парламент, правейки невероятно тази стратегия да се осъществя, или ще прояви държавното отговорно отношение и ще застане зад развиването на България ", добави той, представен от " Mediapool ".

Преди това пред bTV министърът на нововъведенията в оставка Даниел Лорер уточни, че " Продължаваме промяната " няма да предложи проектокабинет в петък, в случай че до четвъртък вечерта не са събрали гласовете на 121 депутати. По думите му към момента се търси поддръжка, като недостигащите гласове са на шестима народни представители.
Миналата седмица актуалният министър председател в оставка Кирил Петков разгласи, че претендентът на " Продължаваме промяната " за нов министър-председател ще е не той, а Асен Василев. Това стана дни, откакто от Българска социалистическа партия оповестиха, че няма да поддържат нов кабинет с министър председател Петков. След решението от партията на Крнелия Нинова се върнаха в договарянията и обявиха поддръжката си за ново държавно управление на Политическа партия, напомня Mediapool.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР