Законодателите в управляващата партия на Салвадор одобриха във вторник законопроект

...
Законодателите в управляващата партия на Салвадор одобриха във вторник законопроект
Коментари Харесай

Ел Салвадор отмени данъците на ИТ-компаниите за следващите 15 години

Законодателите в ръководещата партия на Салвадор утвърдиха във вторник законопроект за унищожаване на налозите в период от 15 години за фирмите, разработващи изкуствен интелект (AI) и други компютърни технологии, с цел да създадат страната по-привлекателна за развиването на ИТ-сектора.

Предложението за понижаване на налозите над технологиите беше застъпено от президента Найиб Букеле (Nayib Bukele), който за първи път приказва за закона в края на предишния месец. Законопроектът освобождава софтуерните компании от налог върху прихода, налог върху финансовите облаги и локалните държавни налози, както и от тарифни заплащания за вносни артикули, от които софтуерните предприятия се нуждаят. За приемането на закона гласоподаваха 69 от 84 народни представители.

Депутатът от партия New Ideas Родриго Аяла (Rodrigo Ayala) сподели по време на дебата: „ Чрез тези изгоди ние оказваме помощ за развиването на софтуерния бранш в нашата страна, както и на производството, което ще помогне за основаването на нова промишленост. “

През 2021 година Ел Салвадор направи възторг от позиция на това, че се трансформира в първата страна, която одобри биткойн като законно платежно средство дружно с щатския $. Може би премахването на налозите ще обезпечи резистентен напредък на софтуерния бранш в страната и ще притегли нови вложения.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР