Законодатели и помощници пристигнаха на работа в сряда, за да

...
Законодатели и помощници пристигнаха на работа в сряда, за да
Коментари Харесай

Домашният бизнес е на лед без високоговорител

Законодатели и помощници дойдоха на работа в сряда, с цел да открият Камарата на представителите, заседнала в стоп-кадър, великански наследник екран, който ги обявяваше „ в отмора “ съвсем през целия ден.

Календарът на Камарата остана публично затънал на 3 октомври – вторник – датата, на която ръководителят на Камарата Кевин Маккарти беше свален и напусна камарата без спиране.

Временният оратор в последна сметка съумя да приключи залата в 15:25 ч. в сряда, само че денят на бездействието въпреки всичко сподели задоволително.

„ Камарата на представителите на процедура е замразена “, сподели пред кореспонденти конгресменът Гарет Грейвс, републиканец от Луизиана. „ Не сме в положение фактически да напреднем в законодателството. Не можем даже да отнасяме законопроекти до комисиите.

Кевин Маккарти и Нанси Мейс Кевин Маккарти и Нанси Мейс Getty Images

Без определен представител Камарата се бори да разбере какво в действителност може да направи тези дни. Като оратор pro tempore републиканецът Патрик Макхенри от Северна Каролина може да извършва задания като събиране на камарата, спиране на залата и признание на номинациите за оратори, съгласно Ръководството за практики в Камарата. Ситуацията обаче е невиждана и мнозина към момента работят, с цел да схванат точните ограничавания на ролята.

Също по този начин за спор е какъв брой мощно републиканците в Камарата на представителите могат да продължат следствието си за импийчмънт на президента Джо Байдън, без определен представител, който да поддържа призовките, които желаят да издадат. Сътрудници спекулираха, че комисиите механически биха могли да продължат да работят със законодателна цел, само че няма действителен казус, който да се ползва.

Предвид положението на безпорядък, сподели Грейвс, Белият дом може да няма тласък да сътрудничи на техните призовки.

„ Всъщност нямате проведена къща сега “, сподели Грейвс. „ И в случай че бях на мястото на Белия дом в тази обстановка, през целия ден бих го пренебрегнал изцяло и бих споделил: „ Вие нямате правоприлагащи пълномощия. “ “

Въпреки сериозните трудности, надзорната и правосъдната комисии на Камарата на представителите възнамеряват да продължат напред с следствията си, споделиха сътрудници на комисията и един основен член пред CNN.

„ Ще продължим да четем имейли, текстови известия, да сформираме графики, да се опитваме да накараме хората да влязат “, сподели ръководителят на House Oversight Джеймс Комър от Кентъки пред CNN. „ Ще продължим да работим, както сме работили. И продължете да следвате парите.

Но натискът да се направи повече нараства. Правителственото финансиране би трябвало да изтече на 17 ноември и страните не са покрай съглашение за разноските. Членове и сътрудници се питат по какъв начин ще предотвратят прекъсване на работата на държавното управление, когато има толкоз доста неустановеност по отношение на главните правила за работа на Камарата.

На фона на объркването доста съвещания на комисията бяха анулирани за остатъка от седмицата. Някои членове се скупчиха в офисите си, пробвайки се да схванат какво следва, до момента в който други резервираха полети отвън града в последния миг.

Имаше и противоречиво разбъркване в офиса. Табелата с името на Маккарти даже не беше отстранена от кабинета на представителя, когато CNN научи, че той е бил зад изгонването на двама демократи от определените от тях места на излизане от вратата.

И имаше вътрешнопартийно напрежение измежду републиканците, частично заради момента на отстраняването на Маккарти. Осем членове на партията на Маккарти предизвикаха отстраняването му в деня, когато Камарата планираше да прегледа законопроектите за държавно финансиране.

„ Сега би трябвало да прекараме време, разбирате ли, да решим какво ще вършим “, сподели пред CNN ръководителят на Камарата на външните работи Майкъл Маккол, републиканец от Тексас. „ Каква е идната стъпка? Кой ще бъде идващият представител? А в това време губим цялото време, с цел да приемем сметките за бюджетни заеми.

Засега някои членове избират да въздържат нещо огромно.

„ Докато не разберем по какъв начин имаме различен представител на Камарата, всичко стопира “, сподели конгресменът Кели Армстронг, републиканец от Северна Дакота в Комитета за контрол на Камарата, пред CNN.

Други признават комплициране.

„ Никой не знае какво ще се случи по-нататък “, сподели ръководителят на вътрешния устав Том Коул от Оклахома.

Ключов задаващ се въпрос е какъв брой дълго може да продължи това положение на парализа.

Докато републиканците в Камарата на представителите имат намерение да проведат конгрес на претендентите за бъдещи представители във вторник, може да отнеме време на републиканците да се обединят зад един единствен.

Председателят на правосъдната палата Джим Джордан от Охайо и водачът на болшинството в Камарата на представителите Стив Скализ от Луизиана оповестиха, че се кандидатират за най-високия пост, само че към момента не е ясно кой може да получи нужните 218 гласа, с цел да завоюва чукчето.

" Вижте ", сподели Грейвс, " има сюжети, при които това може да продължи седмици. "

Ману Раджу и Сам Фосъм способстваха за този отчет.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР