Законно е определения размерът на таксата за битови отпадъци за

...
Законно е определения размерът на таксата за битови отпадъци за
Коментари Харесай

Съдът: Такса смет в Димитровград е законна

Законно е избрания размерът на таксата за битови боклуци за 2021 година за Димитровград и село Бодрово. Това реши от Административен съд-Хасково и отхвърли импортираните тъжби.

Темида одобри, че решението в оспорените му елементи е издадено от способен орган, в изискуемата от закона писмена форма, при съблюдаване на административнопроизводствените правила и при вярно приложение на материалния закон. Магистратите отсъдиха, че методът за установяване на размера на таксата не е в несъгласие с относимите и настоящи към датата на приемане на административния акт разпореждания на Закона за локалните налози и такси.

" Не е налице законова спънка таксата да се дефинира върху данъчната оценка на недвижимите парцели, както е приел общинският съвет, откакто законодателят е допускал такава опция все още на приемане на решението. Въпросът за установяване на таксата за битови боклуци въз основа на данъчната оценка на недвижимите парцели е в оперативната автономия на ​местния парламент ", написа в претекстовете на правосъдния акт. За да остави една от жалбите без разглеждане съдът приема, че в тази част същото не съставлява самостоятелен административен акт.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР