Законите на Средновековието обаче не важат и той трябваше да

...
Законите на Средновековието обаче не важат и той трябваше да
Коментари Харесай

16 години затвор за Юмер, убил педофил-насилник на сестра му. Справедливо ли е?

Законите на Средновековието обаче не важат и той трябваше да понесе отговорност за убийствот

22-годишният Юмер Юмер от руенското село Дъскотна , който на 2 август 2021 година умъртви педофила Мильо, ще лежи 16 години в пандиза, реши през днешния ден Апелативният съд в Бургас.

Случаят е от лятото на 2021 година и потресе България. Юмер се опита да защитчестта на семейстото си, откакто нямаше мощ, която да спре 71-годишния Михаил Михалев-Мильо да блудства с малолетната му сестричка. Още в следствието се откри, че Юмер неведнъж е предупреждавал извратеняка да спре гнусните си секс игри, само че той по този начин и не го е послушал, а интимните връзки на дядото с момиченцето са траяли повече от 4 години.

Юмер даже го пребил, след което обаче Мильо пуснал тъжба в полицията и осъдили Юмер за нанасяне на междинна телесна щета. 

През август 2021 година чашата на търпението прелива и Юмер пребива с прът педофила Мильо, след което хвърля натрупа му в р. Луда Камчия.

Законите на Средновековието обаче не важат и той трябваше да понесе отговорност за убийствот о. Юмер бе приет за отговорен и наказан на 16 години затвор. Освен това направил убийството планувано и след приложимост на алкохол.

В постановения правосъден акт апелативните съдии разискват изказванията на отбраната, че причина за закононарушението е отправената обидна имитация от жертвата, довела да положение на мощно неспокойствие у подсъдимия и последвалото му държание, които съгласно бранителя подхожда на член 118 от Наказателен кодекс.

При направения личен разбор на събрания доказателствен материал, въззвният състав е стигнал до извода, че не е налице непозволено държание на жертвата в посочените от закона форми, което да е провокирало у подсъдимия положение на мощно неспокойствие. Обективно потърпевшият не е сторил нищо, което да бъде оценено като физическа или вербална експанзия, показват апелативните съдии.

Налице е съзнателно ликвидиране осъществено по изключително непосилен метод за убития и с особена свирепост - член 116, алинея 1, т. 6, предл. второ и трето, вр. член 115 от Наказателен кодекс. Деянието е с извънредно висока степен на социална заплаха. Висока е и степента на персонална заплаха на подсъдимия, проявяваща се посредством определения метод на реализиране на закононарушението и поради обремененото му правосъдно минало.

Втората инстанция е отбелязала, че при установяване на наказването е общопризнат доста сериозен превес на смекчаващите виновността условия, като по този начин отмерения размер на наказването е непосредствен до минималния очакван по закон. Евентуалното установяване на по-леко наказване не би било надлежно на публичната заплаха на осъщественото закононарушение, данните за личността на подсъдимия и не би било задоволително за реализиране на задачите на наказателната предварителна защита и съответно поправянето и превъзпитанието на подсъдимия.

Решението на Апелативен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Върховния касационен съд на Република България.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР