Законът за социалните услуги беше приет през тази година -

...
Законът за социалните услуги беше приет през тази година -
Коментари Харесай

Хасан Адемов: Законът за социалните услуги беше приет с аплодисменти

" Законът за обществените услуги беше признат през тази година - 2019-а, в пакет от обществени закони, готови от Министерството на труда и обществената политика. 163-ма народни представители го поддържаха на първо четене - без гласове " срещу " и " въздържал се ". Това сподели пред БНР ръководителят на парламентарната обществена комисия и народен представител от Движение за права и свободи Хасан Адемов, написа Novini.bg.

``
реклама

Той добави, че законът е бил признат с овации като отговор на дългогодишни упования и не е имало никакви реакции против него - нито от политици, нито от депутати, нито от неправителствени организации (НПО).

" Изненадващо е по какъв начин породи това поляризиране в обществото. В последния ден преди коледната си почивка депутатите ще обсъдят на първо четене четири разнообразни законопроекта, в които е заложено отсрочване или анулация на Закона за обществените услуги (ЗСУ). Предварителната настройка е да бъде подсилен планът на " Обединени патриоти ", в който се предлага отсрочване на действието на закона с половин година ", уточни той.

Хасан Адемов съобщи, че вносителите на предлагането за отсрочване на закона считат, че това ще подкрепи за по-сериозен и изчерпателен разговор с тези, които са срещу него. " Практиката демонстрира, че всеки един опит за разговор е посрещан с радикализирани и остри реакции, което е стеснителен миг ", сподели още той.

Адемов съобщи, че полемиката към Закона за обществените услуги е рестартирана и това е един от дребното закони, които се нападат преди да са влезнали в действие. Във връзка с най-коментираната тематика, посочена като противоречива и проблематична в ЗСУ - активността на Неправителствени организации, предоставящи обществени услуги, той изясни, че НПО-та вземат участие в даването на тези услуги още от 2002-ра година - по закон - и нищо в новия закон не е променено, даже назад: " Засилени са контролните ограничения - регистрационният режим на Неправителствени организации, които дават обществени услуги, се заменя с лицензионен режим ".

Председателят на парламентарната обществена комисия разяснява и догатките, че има и външна интервенция в създалата се негативна настройка против закона, за което приказва и министърката на труда и обществената политика Деница Сачева.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 3 минути) Рейтинг: 5194 | Одобрение: -11121 Поляризирането се дължи на пацулите на комунягите! A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Реклам
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР