Законът за референдумите е направен така, че да не могат

...
Законът за референдумите е направен така, че да не могат
Коментари Харесай

Тошко зъл: Радев, дай ни мандата! Кирил и Асен не трябва да припарват до властта

„ Законът за референдумите е изработен по този начин, че да не могат да се случат референдуми в България. Ако бяхме в Швейцария, 120 хиляди подписа биха били задоволителни. Не бих употребявал думата неуспех “, с тези думи по отношение на инициирания от Има Такъв Народ референдум за смяна на държавното устройство и президентска република стартира изявлението си Тошко Йорданов по Българска национална телевизия. 

„ Тази тематика е извънредно настояща. Това, което се случва в Народното събрание в последните две години, го потвърждава “, счита той.

Йорданов напомни какво се е случило с предходния референдум, иницииран от неговите съидейници, само че увери, че този път нещата ще са разнообразни: „ Ние сме вътре и този път тази тематика няма да изчезне “.

„ Темата за президентска република е станала тематика на обществото. Постоянният цирк в Народното събрание ще убеди хората, които не са се подписали, че евентуално са сбъркали “, счита той.

По думите му, депутатите на Има Такъв Народ ще създадат всичко допустимо да трансформират този „ извънредно кастриран закон за референдумите “. „ Поне ще стане ясно кои и за какво се дърпат “, акцентира той.

Йорданов разяснява и оферти от Има Такъв Народ законопроект против домашното принуждение: „ Едно от най-неприятните неща е, че се пробват да пробутат Истанбулската спогодба през закопа за домашното принуждение. Нашият законопроект няма нищо общо с Истанбулската спогодба “.

Той разяснява и драмите в Народното събрание към избора на ръководител: „ ПП-ДБ са като едно дете, на което са му взели близалката и то желае да си я вземе назад “.

„ Ние с ГЕРБ диалози не сме водили. Нямаме безусловно никаква визия какви хрумвания имат. Ние нямаме никакви контакти с тях. И с Политическа партия нямаме никаква визия какво си показват те като ръководство “, съобщи Йорданов.

„ На тази сформираща се коалиция ние сме твърда съпротива “, безапелационен беше той.

Има Такъв Народ считат, че има максимален късмет за образуване на държавно управление с третия мандат. „ Практичният метода на президента е мандатът да отиде в Има Такъв Народ, тъй като ние можем да приказваме с всички “, изясни Йорданов.

" Какво се оказа - че това, което сподели Слави Трифонов, че Асен Василев води отвратителна финансова политика и води страната към финансов колапс, се оказа правилно? ", акцентира той. 

" Весела Чернева не би трябвало да припарва в Министерството на външните работи. Както Кирил и Асен не би трябвало да получават власт ", сподели той по отношение на спряганите имена за възможен кабинет с мандата на ПП-ДБ. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР