Законът за пенсионната реформа във Франция влезе в сила, след

...
Законът за пенсионната реформа във Франция влезе в сила, след
Коментари Харесай

Пенсионната реформа във Франция влиза в сила от днес

Законът за пенсионната промяна във Франция влезе в действие, откакто бе обнародван тази заран в Държавен вестник, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Непопулярната мярка, която провокира вълна от митинги, покачва възрастта за пенсиониране от 62 на 64 години.

Вчера Конституционният съвет утвърди закона.

Президентът Еманюел Макрон, който прокара промяната предишния месец, заобикаляйки Народното събрание, отхвърли апела на синдикатите да не подписва нормативния акт.

След решението на Конституционния съвет нощес избухнаха нови митинги в редица френски градове. Демонстрации се чакат и през днешния ден, а профсъюзите свикаха протестни шествия на 1 май - Международния ден на труда, показва ДПА.

Агенция Франс Прес заяви за десетки арестувани стачкуващи. Вратата на полицейски сектор в западния град Рен бе подпалена. В Марсилия железопътният трафик бе спрян, откакто протестиращи застанаха на релсите.

Кризата във Франция по отношение на пенсионната промяна продължава към този момент над три месеца.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР