Законът за личната помощ отново противопостави управляващи и опозиция Законът

...
Законът за личната помощ отново противопостави управляващи и опозиция Законът
Коментари Харесай

Законът за личната помощ отново противопостави управляващи и опозиция

Законът за персоналната помощ още веднъж опълчи ръководещи и съпротива
Законът за персоналната помощ още веднъж изправи един против различен ръководещи и съпротива в Народното събрание, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Причина за това стана настояването на Българска социалистическа партия подаденият законопроект да влезе в седмичната стратегия за работа на Народното събрание. Предложението бе стимулирано от парламентарната естрада от народния представител Антон Кутев. „ Мнозинството се пробва да излъже хората с увреждания и най-после да не приема Закона за персоналната помощ “, съобщи той.

Отговорът на ГЕРБ не закъсня. Зам.-председателят на обществената комисия Светлана Ангелова напомни, че протестиращите майки от самодейността „ Системата ни убива “ участваха в подписването на проект за деяние с съответни периоди, а точно тяхното гледище е Законът за хората с увреждания и Законът за персоналната помощ да се гледат в пакет. „ Явно че няма никаква логичност във вашето предложение. Вие търсите следващата пиар акция “, обърна се тя към опозицията.

В последна сметка предлагането на левицата не събра нужните гласове и бе отхвърлено.

БГНЕС напомня, че ръководещите поеха политически ангажимент доникъде на декември двата законопроекта – за персоналната помощ и за хората с увреждания, да бъдат признати в пакет от Народното събрание. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР