Законът за личната помощ няма да бъде отменян и никой

...
Законът за личната помощ няма да бъде отменян и никой
Коментари Харесай

Деница Сачева: Искат ми оставката, защото спазвам закона

Законът за персоналната помощ няма да бъде отменян и никой не е правил сходен анонс, само че в закона има текст, който ме задължава в период до 30 юни тази година да внеса в Народно събрание разбор за действието на закона и оферти за усъвършенстването му. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ общественият министър Деница Сачева.

В момента на мен ми се желае оставката, тъй като съблюдавам закона, добави тя.

Законът и за персоналната помощ, и за обществените услуги са признати от Народното събрание с болшинство и овации. Какво се случи няколко месеца по-късно, та още веднъж са обект на такива тежки раздори в обществото, можем единствено да гадаем, сподели още министърът.
Майки на деца с увреждания на протест в поддръжка на Закона за персоналната помощ Те упорстват за оставката на обществения министър Деница Сачева
„ Този закон има потребност от рационализиране, тъй като той основава несправедливости сред разнообразни категории и групи хора, и той е признат при негативна финансова аргументация от Министерството на финансите и от Министерството на труда и обществената политика.

Всички претенции, които имат майките с този закон, биха възлезли на повече от 900 млн. лева, за които няма такива планове и мъчно биха могли да бъдат открити.

Това не значи, че хората, които имат потребност от персонални асистенти, няма да получат такава услуга. Те ще имат персонални асистенти. Въпросът е в какви размери, с цел да не бъдат ограничавани правата и на други български жители “, добави Деница Сачева.

По думите й сега се вършат планове за идната година, а ресурсът за тази година е 93 млн. лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР