Законът за хазарта е спазен такъв, какъвто е, и няма

...
Законът за хазарта е спазен такъв, какъвто е, и няма
Коментари Харесай

И Еврофутбол твърди, че няма неизплатени задължения

" Законът за хазарта е спазен подобен, какъвто е, и няма неизплатени по него отговорности ".

Това се твърди в публична позиция на " Еврофутбол " до медиите, като сдружението упорства тя да се разгласява като " право на отговор " по отношение на медийните изяви на братята Цветомир и Боян Найденови. Те бяха дългогодишни съдружници на акционера в " Еврофутбол " Васил Божков, а сега са в тежък спор с него.

На конференция предходната седмица шефът на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) Георги Начев разгласи, че само държавният " Български състезателен тотализатор " е плащал записания в закона размер на таксата за
хазарт – 15% върху залозите, през последните пет години. Всички други частни компании, организиращи тото, лото, лотария или залагания върху спортни надпревари, са внасяли доста занижена такса – 20% върху разликата сред залозите и изплатените облаги. По предварителни калкулации на АДФИ по този метод бюджетът не е събрал минимум 210 млн. лева единствено от лотарии.

" Припомняме заключението на шефа на Агенцията за държавна и финансова ревизия, че нарушаване на Закона за
хазарта във връзка с заплащане на таксите няма ", се твърди още в формалната позиция на " Еврофутбол ". Реално шефът на АДФИ не е казвал дали има или няма нарушаване на закона, а съобщи само, че не се наема да прави тълкования на закона и не може да се произнесе дали има вреда за бюджета, преди да бъдат проучени всички документи по случая.

Позията на шефа на " Националната
лотария " Димитър Ганев е, че законът дава право на компаниите да си избират дали да заплащат по-ниска или по-висока такса за хазарт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР