Законът за езиците не противоречи на Конституцията. Никой не може

...
Законът за езиците не противоречи на Конституцията. Никой не може
Коментари Харесай

Заев: Законът за езиците не противоречи на Конституцията

Законът за езиците не опонира на Конституцията. Никой не може да бъде над Основния закон. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев.
В послание към нацията той прикани македонските жители да отхвърлят политиките на разделения, раздори и спорове, които блокират промените.
„ Тази наша европейска политика получи поддръжката на болшинството жители на последните парламентарни и локални избори. Това е политиката Македония - страна на всички жители. Ние сме за политики, които трансформират Република Македония в гражданска страна на всички, които живеят на нейната територия “, посочи Заев, представен от БГНЕС.
С равнене на правото на приложимост на езиците никой не губи, безапелационен е министър председателят. Според него по този начин се основават условия за по-добра връзка сред жителите и институциите, а това е симптом за цивилизованост.
„ Сега е времето да отхвърлим политиките на разделения, раздори и спорове, които опонират на нашите и европейските полезности. Нашата задача и отговорност са ползите на всички жители без изключение. Няма рационално опрощение на блокирането на политическите процеси и институциите, като Народното събрание. Вместо това, време е политиците да поемат отговорността, която имаме пред жителите, и да изпълним промените. Време е за промени, време е за развиване на Република Македония в полза на всички жители “, сподели Заев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР