Законът за движение по пътищата (ЗДвП) е бил нарушен от

...
Законът за движение по пътищата (ЗДвП) е бил нарушен от
Коментари Харесай

96% от чужденците не плащат глобите на КАТ

Законът за придвижване по пътищата (ЗДвП) е бил нарушен от 41 236 лица без непрекъснат адрес у нас за интервала от 1 януари до 30 октомври. Това сочи информация на вътрешния министър Валентин Радев в писмен отговор на въпрос от парламентарния надзор на депутата от “Обединени патриоти ” Николай Александров.

“Прави усещане, че част от първокласните МПС са с задгранични регистрационни табели. Колко от тях са спрени за инспекции, какъв брой са установените нарушавания и каква част от санкциите са събрани? ”, пита Александров. Радев изяснява, че не се води статистика за колите с непознати номера, а за нарушаванията на водачи без непрекъснат адрес в България.

Данните сочат, че 5019 са спрени за инспекция, като от тях 1169 са глобени с наказателни постановления, а 3580 – с фишове. Без да са спирани, са осъдени 36 217 с електронен фиш за превишена скорост по фотоси от камери.

40 076 са наложените им санкции с фиш, включително и електронен, на стойност 5 107 415 лева От тях са платени единствено 1801 санкции за общо 212 185 лева или 4.15%.

Общият брой на всички водачи, глобени с наказателни постановления и с фишове, включително и електронни, до 30 октомври е 589 380, като 7% от осъдените са без непрекъснат адрес в България, показва министърът.

Междуведомствената работна група, която приготвя планове на нови закони за придвижването по пътищата и за водачите на МПС, които да заменят настоящия ЗДвП, ще прегледа казуса и ще потърси съответно нормативно решение, дава обещание Валентин Радев.

Както “Труд ” писа, от КАТ се похвалиха със 765 670 акта и елементарни и електронни фиша за първите 9 месеца на годината, което е със 136 900 повече от предходната година.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР