Законът за авторското право на САЩ гласи, че правата върху

...
Законът за авторското право на САЩ гласи, че правата върху
Коментари Харесай

Мики Маус вече е публична собственост

Законът за авторското право на Съединени американски щати гласи, че правата върху героите могат да бъдат арестувани за 95 години. Казано другояче - героите от " Параходът Уили " към този момент не са под неговата шапка. 

Какво значи това? Творци като карикатуристи към този момент могат да преработват и употребяват най-ранните версии на Мики и Мини и то изцяло законно и гратис. Всъщност освен те - всеки може да употребява тези версии. 

Дисни предизвести, че по-модерните версии на Мики към момента са предпазени от авторски права.





Ранните версии на Мики и Мини Маус не са единствените произведения, които стават обществени през тази година. Други известни филми, книги, музика и герои от 1928 година също са налични за американската аудитория. Те включват нямата комедия на Чарли Чаплин " Циркът ", както и книгата " Къщичка в къта на Пух ", " Орландо " от Вирджиния Улф ".

 

Вече 24 часа най-старите версии на Мини и Мики Маус са свободно налични. За това време музикални запалянковци съумяха да трансфорат известното свиркане в дъбстеп ария, накараха Мики Маус да псува или да стреля по хора, а корабчето разруши Титаник. Вече циркулират и постери за филми на ужасите.

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР