Законът за 0% ДДС на хляба и 0% ДДС на

...
Законът за 0% ДДС на хляба и 0% ДДС на
Коментари Харесай

Съюз на хлебарите: Няма да има продоволствена криза

Законът за 0% Данък добавена стойност на хляба и 0% Данък добавена стойност на брашното е в действие. И той към този момент се отразява на кошницата на хората.

" В момента няма да приказваме за брашно, тъй като към момента не употребяваме брашно с 0% Данък добавена стойност - от през вчерашния ден няма осъществена договорка, само че при хляба във всички търговски вериги - и български, и непознати - цените са понижени с 20%. Отделни са промоциите ", това разгласи пред NOVA Мариана Кукушева, ръководител на УС на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите.

" Това е трайно, най-малко за една календарна година “, уточни тя.

Според нея премахването на Данък добавена стойност е безусловно обществена мярка, станала допустима с помощта на всички полотически сили.

„ Случи се за първи път приемане на обществена мярка. И в случай че някой сътрудник си показва, че може да прибере тези 20% или част от тях, това е характерен образец на сива стопанска система и далавера “.

На въпрос по какъв начин може да се разграничи сивия от белия бранш, тя бе безапелационна:

„ Там, където са понижени с 20% всички типове самун – това е белият бранш. За всички останали има подозрения “.

По думите ѝ дефиницията за самун включва всички видове хлябове. Закуските и сладкарските произведения са останали отвън обсега на тази мярка.

„ Очаквам при влизане в действие на 0% на брашното, и там да има понижение Поне един месец ни би трябвало, с цел да усетим и неналичието на Данък добавена стойност при него ", добави Кукушева.

" Нямаме терзания, че българският самун ще се създава от украинска пшеница ", акцентира тя.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР