Законът предвижда глоби и затвор до четири години, но според

...
Законът предвижда глоби и затвор до четири години, но според
Коментари Харесай

Президентът на Полша подписа спорния закон за Холокоста

Законът планува санкции и затвор до четири години, само че съгласно полския президент може би ще е невероятно да бъде осъден който и да било.

Снощи на среща с поляци, избавили евреи по време на Холокоста, президентът акцентира, че "целта не е да бъде осъден някой ". "В смисъл на наказване, това може да се окаже нереалистично, изключително в случай че изказванията бъдат направени отвън Полша. Законът е сигнал, че полската страна вижда проблем, който ни вреди ", сподели Дуда.

Държавният департамент изрази разочарованието на Съединени американски щати откакто президентът постави подписа си под поправките в Закона за Института за национална памет, които съгласно Вашингтон съставляват посягане против свободата на словото и университетския спор.

Разбираме, че този закон ще бъде подложен на оценка от Конституционния съд на Полша, само че ние считаме, че откритото дискутиране на хрумвания, научните проучвания и образованието са най-хубавите средства за контриране на подправените изказвания, се споделя в изказването на Държавния департамент.

Украинският парламент одобри резолюция, която осъжда закона, който планува затвор и за отказване на закононарушенията на украински националисти против поляци в интервала 1925 -1950 година или колаборационизма им с нацистка Германия.

Законът провокира рецензии и от Израел и правозащнитни деятели.

НА ФОКУС: Пробуждане на антиеврейски настроения >>
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР