Законът няма как да спре психопатите. Това заяви пред Нова

...
Законът няма как да спре психопатите. Това заяви пред Нова
Коментари Харесай

Чорбанов: Законът няма да спре психопатите

Законът няма по какъв начин да спре психопатите. Това съобщи пред Нова телевизия Андрей Чорбанов, народен представител от Има Такъв Народ. Според него домашното принуждение е многопластов проблем.

Законите би трябвало да се трансформират и да съблюдават, безапелационен е заместник-председателят на Народно събрание. Насилниците би трябвало да получат справедливо наказване, по думите му.

Превенция на този вид закононарушения не може да има , уверен е Чорбанов. Обществото има съвест, сподели депутатът. По нашите географски ширини, съгласно него, се счита, че всичко би трябвало да остане в дома.

Редакцията на ръководещите сега е извънредно популистка, посочи Андрей Чорбанов. В закона има противоречиви моменти, по думите му. Не е ясно по какъв начин ще се дефинират хората, които са в интимна връзка.

Припомняме, че Комисията по правни въпроси в Народното събрание  Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбрана от домашното принуждение, който планува домашното принуждение да се санкционира и при " интимна връзка " . Комисията в Наказателния кодекс за по-тежки санкции за междинна и лека телесна щета.

Във вторник парламентарните групи на Движение за права и свободи, ГЕРБ/СДС и ПП/ДБ в Наказателния кодекс и в Закона за отбрана от домашно принуждение след следващите случаи на принуждение над дами, най-драстичният от които е над 18-годишната Дебора. В тази връзка ръководителят на Народното събрание Росен Желязков на Народното събрание на 7 август за първо гласоподаване на импортираните законови промени, а правната комисия се събра да прегледа текстовете преди парламентарната сесия.
 Домашно принуждение: Близо 2 000 заповеди за отбрана за половин година
Домашно принуждение: Близо 2 000 заповеди за отбрана за половин година

596 досъдебни производства са формирани за първите шест месеца на 2023 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР