Законът ни дава на разположение нови механизми да лишим олигарсите

...
Законът ни дава на разположение нови механизми да лишим олигарсите
Коментари Харесай

Великобритания затяга примката на санкциите около руските олигарси

" Законът ни дава разполагаем нови механизми да лишим олигарсите от достъп до първокласните им играчки ", сподели министърът на превоза Грант Шапс, представен от Българска телеграфна агенция.

Британското държавно управление работи в съгласие със западните съдружници с задачата да бъде парализирана съветската стопанска система като наказване за нахлуването в Украйна. То лимитира достъпа на Русия до интернационалната финансова система и глоби браншове като корабоплаването и защитата, както и богатия хайлайф към президента Владимир Путин, отбелязва Ройтерс.

Новите пълномощия неотложно бяха употребявани против петролния магнат Евгений Швидлер - предприемач милиардер с близки настоятелен връзки с Роман Абрамович и милиардера Олег Тинков, създател на московската комерсиална банка " Тинкоф Банк ".

Мерките са в допълнение към по-рано наложените наказания от Англия и други страни и към търговски решения, взети от основни фактори в тази промишленост.

Самолетостроители като " Боинг " и " Еърбъс " стопираха да доставят елементи на Русия, а Съединени американски щати и Европейски Съюз глобиха съветската авиация.

Производители на корабни мотори като финландската компания " Вертсиле " замразиха връзките си с Русия, а немската " МАН Енерджи Солюшънс " преразглежда договорите си.

Руският корабоплавателен бранш също е подложен на ограничавания, в това число във връзка с узаконяването на кораби от водещи задгранични снабдители - което е жизненоважно за достъпа до пристанища и застраховането; компании за морски транспорти се изтеглят, а водещата съветска компания в региона на океанските транспорти " Совкомфлот " също е глобена.

Англия сподели, че законът с новите пълномощия ще разшири глобите в региона на финансите, търговията и корабоплаването против Крим, който Русия анексира през 2014 година, както и против териториите, които са отвън контрола на украинското държавно управление в Донецка и Луганска област.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР