Законът Магнитски е акт на налагане на икономически санкции, които

...
Законът Магнитски е акт на налагане на икономически санкции, които
Коментари Харесай

Асен Василев: Забранихме всякакъв бизнес между държавата и санкционираните от САЩ лица, за да избегнем национална катастрофа

Законът " Магнитски " е акт на налагане на стопански наказания, които в тази ситуация с Делян Пеевски, Васил Божков и Илко Желязков са наложени за корупция. " Исторически, глобите от 2 юни обаче са най-големите, налагани в миналото от Съединени американски щати. Българските физически и юридически лица са цели 25% от всички, на които в миналото са поставяни сходни наказания. " Това съобщи финансовият министър от служебното държавно управление Асен Василев в студиото на предаването Money.bg по Bulgaria on air.

" Проблемът за България с тези глобени 64 компании и трима индивида е, че по режима " Магнитски " към тях се включват и всички асоциирани с тях лица и компании. Тоест, които са следени от тях ", съобщи служебният министър.

Това е доста заразно за всяка стопанска система, поради многото хора и компании, правещи бизнес с тези хора, акцентира министър Василев.

" Затова ние трябваше да действаме доста бързо, с цел да ограничим вредите за държавните предприятия и бюджетни структури. Началото беше да спрат на момента всевъзможни финансови взаимоотношения с лицата и компаниите от листата ", сподели Василев.
 Какви данъчни промени са нужни у нас, с цел да се усилят вложенията в България
Какви данъчни промени са нужни у нас, с цел да се усилят вложенията в България

Гост в предаването Money.bg бе Пламен Данаилов от партията " ИТН "

Финансовият министър добави, че в случай че бюджетни и държавни компании, като Българския енергиен холдинг (БЕХ) да вземем за пример, бяха попаднали в този лист, това можеше да докара до национална злополука. По този метод служебното държавно управление основава краткотрайна отбрана за държавните сдружения и бюджета. Следващото постоянно държавно управление би трябвало да реши по какъв начин страната ни да реагира от сходни ограничения и то посредством законови промени.

Министърът на финансите Асен Василев разяснява и ограниченията, свързани с рецесията, подбудена от Covid-19. По думите му сега ограниченията са ориентирани против попречване на икономическата рецесия, подбудена от затварянията. Затова от директни дотации е преминато най-вече към кредитиране.

" Чрез нова стратегия, която направихме дружно с Асоциацията на българските банки - компаниите от дребния и междинен бизнес ще могат да вземат приходите си до 70% от по-добрата им финансова година - 2019-а или 2020-а година под формата заем ", съобщи Василев.

Колкото до положението на държавния бюджет, министърът на финансите съобщи, че то е " обичайно ". Защото разноските като цяло изпреварват приходите, въпреки и не фрапантно.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР