Законът, който ръководеният от републиканците законодателен орган и губернаторът на

...
Законът, който ръководеният от републиканците законодателен орган и губернаторът на
Коментари Харесай

Съдия блокира по-голямата част от закон на Айова, забраняващ някои училищни библиотечни книги и обсъждане на ЛГБТК+ въпроси

Законът, който ръководеният от републиканците законодателен орган и губернаторът на Републиканската партия Ким Рейнолдс утвърдиха при започване на 2023 година, не разрешава книги, изобразяващи полови актове в учебно заведение библиотеки и класни стаи и не разрешава на учителите да повдигат въпроси за полова еднаквост и полова ориентировка с възпитаници до шести клас. Locher блокира използването на тези две разпореждания.

Съдията сподели, че възбраната за книги е „ необикновено необятна “ и е довела до премахването на томове по история, типичен творби, наградени романи и „ даже книги, предопределени да оказват помощ на учениците да избегнат жертва на полово принуждение. ” Той сподели, че част от закона е малко евентуално да удовлетвори условията на конституцията за независимост на словото.

Забранявайки наредбата, забраняваща всякакво разискване на „ полова еднаквост “ и „ полова ориентировка “ в началното учебно заведение, Лохър сподели метода, по който беше написано, че е „ извънредно прекалено “.

Преподавателите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР