Закон за задължителната ваксинация срещу коронавирус в Австрия влиза в

...
Закон за задължителната ваксинация срещу коронавирус в Австрия влиза в
Коментари Харесай

Задължителна ваксинация срещу коронавирус в Австрия от днес

Закон за наложителната имунизация против ковид в Австрия влиза в действие от през днешния ден, откакто беше подписан от президента и оповестен в Държавен вестник, съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това е невиждана антиковидна мярка в границите на Европейския съюз.

" Президентът Александър Ван дер Белен подписа федералния закон за наложителната имунизация против Covid-19 ", уточни в изказване президентската канцелария.

Законът беше признат в австрийския парламент на 20 януари с огромно болшинство, като единствено крайнодесните гласоподаваха срещу.

От закона са обхванати всички поданици на страната на възраст над 18 години, като се изключи бременните дами, и тези, които са преболедували КОВИД-19 преди по-малко от 180 дни, както и хората, които могат да бъдат освободени по медицински аргументи.

Контролът за спазването му ще стартира едвам в средата на март. Тогава могат да бъдат приложени наказания за сума, варираща от 600 до 3600 евро, само че те ще бъдат анулирани, в случай че нарушителят бъде имунизиран в границите на две седмици.

Австрийското държавно управление призна през днешния ден, че има проблеми с въвеждането на плануваната от него имунизационна лотария - самодейност, целяща на подтиква хората да се ваксинират, която бе оповестена по едно и също време с внасянето на закона за наложителната имунизация през ноември, отбелязва ДПА.

Обществената телевизия О Ер Еф, която бе определена да провежда
лотарията, най-после откри, че не може да се ангажира с плана, по юридически аргументи, което остави държавното управление без уредник на лотарията.

В резултат на това стартирането на
лотарията може да бъде отсрочено с няколко месеца, заяви през днешния ден ръководещата коалиция сред консерваторите и " Зелените ".

На доктрина в 10 % от лотарийните билети трябваше да бъдат включени ваучери на стойност 500 евро (572 долара), които да могат да бъдат осребрени в заведения за хранене и разнообразни други търговски обекти.

Адвокати и чиновници на телевизия О Ер Еф показаха опасения, дали поемането от медийния канал на организацията на възлизащата на 1 милиард евро лотарийна акция би се вписало в ролята ѝ на самостоятелна медия.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР