Закон за камара на ресторантьорите и хотелиерите. За това настоя

...
Закон за камара на ресторантьорите и хотелиерите. За това настоя
Коментари Харесай

С 20% ДДС върху туризма от бранша очакват фалит на фирми и безработица

Закон за камара на ресторантьорите и хотелиерите. За това настоя пред Българска национална телевизия Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията. Браншът не желае Зарица Динкова да е министър на туризма. Те желаят Мартин Захариев, който е подготвен с стратегия за ръководство. Целта е да има камара на туристическия бранш, която ще оказва помощ на МТ да развива туризма.

Този отрасъл има потребност от развиване, безапелационен бе Петров. 20% Данък добавена стойност върху туризма ще докара до срив на компании и безработица , предизвести той. При 9% Данък добавена стойност има растеж на заетите в туризма, по думите му. Постъпленията в бюджета под форма на осигуровки и налог облага са се нараснали в резултат на понижената ставка.

Бранимир Ботев , някогашен зам.-министър на туризма счита, че актуалният министри на туризма отсъства и не може да се пребори за сектора. Важно е обединяване на промишлеността, съгласно него. По отношение на туризма няма чуваемост, по мнението му. 364 000 души ще са нужни тази година в бранша, само че браншът не може да ги обезпечи.  Още над 100 000 ще са необходими в идващите години, с цел да се развива туризмът.

Над 30 пъти е променян Закона за туризма, подлага на критика Бранимир Ботев. С понижената ставка за туризма се е изсветлил секторът. Той упорства за народен фонд за реклама в туризма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР