Заключителна пресконференция по проект ROBG - 397 Маршрут на паметта:

...
Заключителна пресконференция по проект ROBG - 397 Маршрут на паметта:
Коментари Харесай

Община Плевен представя дейностите по проект Маршрут на паметта - Мемориален парк Гривица и крепост Турну

Заключителна конференция по план ROBG - 397 „ Маршрут на паметта: Устойчиви трансгранични туристически артикули за Мемориален парк „ Гривица “ и цитадела „ Турну “ ще се организира на 19.12.2023 година - вторник,от 12:00 часа в Заседателната зала на Община Плевен.

Проектът е финансиран по Приоритетна ос 2 „ Зелен район ”, Специфична цел 2.1 „ Да се усъвършенства устойчивото потребление на естественото завещание и запаси и културното завещание ” в границите на третата покана за набиране на планове по Програмата за трансгранично съдействие „ ИНТЕРРЕГ V – A Румъния – България 2014-2020 година ”.

По време на конференцията ще бъдат показани изпълнените действия и постигнатите резултати, след реализацията им. Водещ сътрудник по плана е Община Плевен, а румънската Община Турну Мъгуреле, окръг Телеорман е сътрудник от румънска страна.

Основната цел на плана е да се усъвършенства устойчивото потребление на историческото и културното завещание на Плевен и Турну Мъгуреле посредством идентифициране, развиване и промотиране на различни трансгранични туристически артикули и услуги за мемориален парк „ Гривица “ и цитадела „ Турну “.

В рамките на плана са възобновени и усъвършенствани посредством устойчиви вложения в туристическа инфраструктура Мемориален парк „ Гривица “ и цитадела „ Турну “, разпознати и картирани обекти на културно-историческото военно завещание. Създадена е триезична туристическа платформа https://pleven.eu/ и приложение за смарт телефон и е направена маркетингова тактика за позициониране на продуктите и услугите, създадени при осъществяването на плана.

Създаден е и е подготвен клуб за достоверни исторически възстановки, който взе участие в осъществяване на еднодневен фестивал „ Маршрут на паметта “, кулминационната точка на който беше възстановката на борбата при Гривица

Предстои организирането на боен исторически панаир „ Пътят на военната памет “ ипостоянна галерия „ Военна история в облици - Редут Гривица и Крепост Турну ”, в Турну Мъгуреле.

Общ бюджет на плана - 1483905,79 евро, от които:

Община Плевен – 999089,39 евро

Община Турну Мъгуреле – 484816,40 евро

Начало на плана: 05.09.2018 година

Край на плана: 31.12.2023 г.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР