Заключен в триъгълника на властта, Ларгото е един от символите

...
Заключен в триъгълника на властта, Ларгото е един от символите
Коментари Харесай

Спаси София: Ларгото отново се разпада

Заключен в триъгълника на властта, Ларгото е един от знаците на София. Дали обаче на премиера Boyko Borissov и президента Румен Радев им прави усещане разпадът, превзел мястото едвам 2 години след неговото създаване за над 15 млн. лева, тъй като явно за Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova и поверената ѝ администрация това не е проблем.

Абсолютен срам е, че беше позволено тъкмо там да има некачествено и мърляво строителство, както и липса на поддръжка. Счупени и паднали плочки, извадени павета, счупени стъкла, разпадащи се клоцове и неработещо от месеци осветяване са разумният резултат от план, сгрешен радикално. За страдание проблемите не са единствено на горното равнище, само че и под куполите - същите, които вместо да са знак на пространството, са неосветена досадна бариера за дребното осмелили се да минат през площада.



При състояние, че обектът е с 10 годишна гаранция, питаме и Министерство на културата, което е възложител по контракта, какъв брой пъти и дали изобщо някой е претендирал нейното активиране? Питаме и дали са наложени 20-те % наказателна клауза за некачествено строителство или и това си е останала просто досадна детайлност в контракта?



При подобен голям размер и потребност от поправки в София и при относително стеснен запас, да се разрешава некачествено строителство е незаконно. Ако даже нови обекти се разпадат няколко години след откриването им, градът ни не просто няма да догони най-хубавите образци, а ще продължи да изостава. Ще допуснем ли това?

#СпасиСофия #РемонтНаРемонта
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР