„Заклевам се в името на народа да прилагам точно Конституцията

...
„Заклевам се в името на народа да прилагам точно Конституцията
Коментари Харесай

Нови прокурори започнаха работа във Видин, Враца и Монтана

„ Заклевам се в името на народа да ползвам тъкмо Конституцията и законите на Република България, да извършвам отговорностите си по съвест и вътрешно разбиране “. Тези думи произнесоха 25-ма младши магистрати при встъпването си в служба в районните прокуратури и следствените отдели към окръжните прокуратури в Софийския апелативен регион.
Всички те, след присъединяване в комплицирана конкурсна процедура за в началото назначение, са сполучливо минали образование в Националния институт на правораздаването (НИП) и са назначени с решения на Висшия правосъден съвет.
На формалните церемонии в прокуратурите в Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Перник, Сливница и София, в наличие на сътрудници, младшите магистрати подписаха клетвени листове, в сходство с наредбите на Закона за правосъдната власт.
Даниела Христова и Любомира Цветанова започнаха работа като младши прокурори в Районна прокуратура – Благоевград. Радослав Ценков, Константин Богданов и Христина Керанова за пръв сложиха тогите на магистрати при встъпване в служба в районните прокуратури в Перник, Видин и Сливница. Отличник на випуска в Югозападния университет „ Неофит Рилски “ Марина Христова е младши прокурор в прокуратурата в Монтана. Борислава Бориславова ще приложи опита си, добит като прокурорски и правосъден асистент, след встъпване в служба като младши прокурор в Районна прокуратура – Враца. Александра Петкова, Василена Гръбчева, Иван Димитров, Станислав Георгиев, Евгени Тодоров, Божидар Кирилов, Кънчо Димитров и Вероника Стефанова-Чолакова се причислиха към колектива на Софийска районна прокуратура.
Стартирали кариерата си като проверяващи служители на реда – Мартин Христов и Димитър Узунов, след привършване на образованието в НИП с триумф 5,97, са младши следователи в Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Благоевград. С отличен резултат от юридическото си обучение в Софийския университет „ Св. св. Климент Охридски “, с опита си като адвокатски помощник и правосъден асистент в Върховния касационен съд Симона Николаева ще проверява каузи в Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Перник. След работа на проверяващ служител на реда в Министерството на вътрешните работи Биляна Николова встъпи в служба като младши следовател в Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Монтана. Професионалният опит на проверяващи служители на реда ще оказва помощ на Светла Иванова и Иван Петров в работата им като младши следователи в отдела на Софийска градска прокуратура. В същия колектив ще работят техните сътрудници с адвокатска процедура - Елица Иванова и Диана Станоева, някогашният асистент частен правосъден реализатор Георги Божилов и Никола Сиджимов.
Пред сътрудниците си в прокуратурите от Софийския апелативен регион младшите магистрати се заклеха да извършват отговорностите си по съвест и вътрешно разбиране, да бъдат безпристрастни, справедливи и обективни, да способстват за издигане престижа на специалността, да пазят служебната загадка, като постоянно да помнят, че за всичко дават отговор пред закона.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР