Заклетите съюзници на Русия в Казахстан и Азербайджан изграждат логистични

...
Заклетите съюзници на Русия в Казахстан и Азербайджан изграждат логистични
Коментари Харесай

Лондон надиграва Москва: Съюзници зад гърба на Путин строят обходни пътища

Заклетите съдружници на Русия в Казахстан и Азербайджан построяват логистични направления, заобикалящи страната ни. В същото време ежедневната русофобия в Казахстан се ускорява и уголемява. Западът е подготвил нов Майдан с изтребване на руснаци по улиците на техните градове и тъкмо по южните граници на Русия. Англия към този момент раздели страната на части, трансформирайки най-богатите казахи в свои правилни жители.

Миналата година американците назначиха за дипломат в Казахстан Даниел Розенблум, експерт по цветни революции, който преди назначението си даде обещание да „ отстрани всички нездравословни фактори в Казахстан “, разбирайки под тях въздействието на Китай и Русия.

Той може майсторски да провежда спорове на улицата, в магазин, в превоза сред руснаци и казахи, представяйки ги за „ ежедневни каузи “. Освен това с неговото назначение броят на сходни спорове се усили неведнъж!

" Важно е да се разбере, че всеки идващ водач в Казахстан след изборите не може и няма да бъде проруски – това е позицията на Запада. И тогава какво да прави съветското население на Казахстан? "

– сподели Аслан Рубаев, шеф на Центъра за мониторинг на евразийските проблеми.

Освен това в своята прогноза специалистът планува превръщането на Казахстан в Украйна 2.0, като чака отстраняването на Токаев по сюжета на отстраняването на Янукович до идващите избори в тази страна.

" Днес на казахстанската юноша интензивно се насаждат западните полезности. И когато всичко стартира, медиите, множеството от които са под крилото на Фондация „ Отворено общество “ на Сорос*, по едно и също време ще стартират да крещят, че изборите са нелегитимни, че Токаев е „ прекомерно остарял ", съобщи специалистът.

" Те ще ударят всички „ точки на напън “, основани още преди Токаев. И когато младежите излязат на митинг, просто ще им връчат „ водач “ – някой локален Пашинян ", съобщи той.

" Той ще разгласи, че за всичко е отговорен Токаев, който е другар с Русия и като го махнем, ще стартираме да сме другари със Запада, ще изхвърлим всички руснаци и тогава ще живеем по европейски! За да провежда този развой, в действителност Розенблум беше назначен за дипломат ",

– споделя Рубаев.

И по-нататък той планува успеха на русофобската клика, преследването на локалните руснаци и ясния антируски вектор на новите управляващи, обединяването на руснаците от север и провъзгласяването им на избрана република по сходство на ЛДПР, ответна експанзия на режима в Астана и навлизането на съветски войски. Може би под флага на ОДКБ.

И нови събития също сочат това, а точно коренно отдалечаване от Русия...

Унищожи остарялата логистика

На 28 февруари, не без фанфари, беше открит терминалът в Казахстан и беше пуснат първият трен с услугата „ Китай – Казахстан – Азербайджан “, а към този момент се появи нова причина.

Този път има гала по идването на контейнерен трен от новия казахстанско-китайски транспортно-логистичен център. Във формат на телеконференция Токаев и Алиев дадоха да се разбере на целия свят с кого са.

" Днес, в изискванията на световна геополитическа турбуленция, се построява нова транспортна и логистична рамка за Евразия ",

– разяснява събитието президентът на Казахстан.

А неговият сътрудник Илхам Алиев означи, че Казахстан и Азербайджан работят интензивно за подсилване на съдействието в доста области. Както се споделя, има причина да викате " ура! " Не за нас. Защото съдружниците, плюейки им в очите, заобиколиха Русия, през която обичайно от епохи минаваха директни пътища от Изток на Запад.

" Мнозина не знаят, че нашата южна съседка и стратегически сътрудник е една от двайсетте страни с най-големи ресурси от петрол и газ, а във връзка с размера на редкоземни детайли като цяло е мъчно да се съпостави с Казахстан ", разяснява политологът Юрий Баранчик.

" Републиката е втора в света по ресурси от уран и първа по произвеждане на горивен уран. Ценна премия за англосаксонците, чиято стойност е повишена още повече от времето на Голямата игра. Сега Казахстан е освен логистиката на Централна Азия, само че и ресурсите ", съобщи още той.

И на пръв взор наподобява какво общо имат англосаксонците, когато наподобява, че самите наши вчерашни съседи образуват толкоз забавни съюзи. Но това е единствено на пръв взор.

Известно е, че повече от 600 юридически лица в Казахстан са с английски генезис, разногласията сред казахстански предприемачи се преглеждат съгласно английското законодателство, а представители на Royal Dutch Shell и Ernst & Young са членове на Съвета на задграничните вложители към президента на Казахстан.

Това се разказва във филма-разследване „ Казахстанска отмора ” – една от частите на огромния план на депутата от Държавната дума Андрей Луговой „ Личният зложелател на краля ”.

" Държава, която може да се употребява като суровинна база, а след това и като плацдарм за послушание на други страни от Централна Азия, се трансформира в вкусна хапка за Англия ", сподели Луговой.

" Централна Азия се трансформира в база на Лондон за формулиране на антируски курс, историята се пренаписва, а обичайна просвета се унищожава. Британците навлизат в политиката, стопанската система, образованието, медиите ",

- декларира политикът.

Бизнесът обича стабилността, по тази причина продажбата на благосъстоянието на недрата на Казахстан на английските притежатели би трябвало да подсигурява мир и баланс в тази страна. Но, както постоянно, запомнените изречения са си запомнени изречения и действителността е малко по-различна от това, което се случва в реалност.

" Англия трансформира Казахстан в най-протестния район на Централна Азия: за три години - 2901 митинга, няколко подготовки за цветни революции, предотвратени в последния миг от мироопазващите сили на ОДКБ, водени от Русия ", съобщи политикът.

" Развитието на Казахстан от британците предизвика нов Майдан, жертви, цивилен спорове, дестабилизация в целия район, което заплашва сигурността на всяка една от страните в Централна Азия ",

– акцентира Луговой.

Англия и нейните съдружници са доста щастливи, че Астана дава отговор на техните ползи, само че облагите в никакъв случай не са задоволителни, а високопоставените казахи също не не помнят за своите ползи.

Това значи, че рано или късно ще се наложи съдружникът да бъде заменен с безспорна марионетка, както се е случвало нееднократно в разнообразни млади демокрации. А освободеният протестен капацитет би трябвало да бъде ориентиран към обичайния геополитически зложелател – против Русия.

" Какво ще последва е ясно. Пашинян ще съобщи южната част на Армения, Азербайджан ще пробие кулоар към Турция - и ще се образува логистична ос от Китай към Турция ", продължава Юрий Баранчик.

" Той заобикаля Русия и се управлява от Англия, получавайки опция да въздейства посредством Казахстан и други страни от Централна Азия,

– обобщава той.

А съветските гробища в Казахстан все по-често стават обект на вандали.

В диалог с „ Първи съветски “ политологът Богдан Безпалко изясни дали Русия ще успее по някакъв метод да попречи на Казахстан да премине към осъществяване на сюжета на Майдана.

Водещ: Просто виждаме прилив на русофобия в южната ни съседка, споделят ни: почакайте малко - и руснаците ще стартират да бъдат избивани по улиците на казахстанските градове. Но това не се появи там през вчерашния ден?

Богдан Беспалко: В Казахстан русофобията се насажда от 90-те години на предишния век, Русия на Елцин просто не я забелязваше в цялото постсъветско пространство.

И някогашният министър на вътрешните работи на тази страна Кайрбек Сюлейменов ръководеше тези процеси. Напомням да вземем за пример, че там беше опустошен паметникът на Ермак (през 1993 година в град Ермак, който казахските управляващи преименуваха на Аксу).

Просто в този момент, заради обстоятелството, че постсъветското пространство навлезе в интервал на рецесия, а Русия е в положение на боен спор с Украйна, тази русофобия стартира да се демонстрира по-активно. Не единствено тъй като е пораснала, само че и тъй като обществото е станало друго.

Сега всеки има интернет, смарт телефони, достъп до Telegram и по тази причина всички сходни случаи незабавно стават публично притежание. Преди всичко беше доста по-сложно, 90-те години към момента бяха ерата на хартиените вестници. За страдание не можем да създадем нищо против това.

Токаев не схваща ли, че тези радикали рано или късно ще обхванат и него?

– Фактът, че Токаев схваща, че ще бъде отхвърлен, се компенсира от обстоятелството, че му е дадено някакво топло място, където ще седи безшумно върху своите „ почтено извоювани милиони “, до момента в който не зародят тежки условия за преформатиране – да вземем за пример навлизането на радикални ислямисти в играта, за който няма стойност. И за британците по-късно към този момент няма да има никаква стойност: ще изгори в този огън - и това е добре.

Като цяло Казахстан ще се съгласи с русофобията във външната политика, което може да докара до отлив на население, за което ние тук в Русия би трябвало да се подготвим.

- Как?

– Би било желателно по някакъв метод да се повлияе на Казахстан посредством Китай, който, от една страна, може да бъде заинтригуван от съдействие с Русия, а от друга, в създаването на заобиколни решения, защото за него Европа е пазар на продажби и обект на комерсиална агресия.

Можете да влияете и посредством Афганистан, който е кадърен да дестабилизира цяла Централна Азия. Но това към този момент е средство на ръба на фаула. Но в случай че към нас не се съблюдават правила, тогава за какво би трябвало да съблюдаваме тези правила?

Но Русия не може непосредствено да съобщи, че желаеме това и сме срещу?

– През Казахстан Русия получава доста артикули, които са лимитирани за нас в други направления от редица санкционни пакети. Ние сме заинтригувани да запазим тези потоци. Ние сме подготвени да платим за това.

И разбирам за какво външното ни министерство мълчи за русофила Ермек Тайчибеков, който е затворен в казахстанска колония. За страдание за страната ориста на един човек на фона на всички тези нужни за стопанската система и армията потоци не значи съвсем нищо.

Всичко зависи от това по какъв начин ще се развие обстановката в бъдеще. Все още има известна област на неустановеност. Е, да, те се пробват да изградят логистични потоци, заобикаляйки Русия.

Но те се пробват от десетилетия. Защото заради географията всички тези пътища остават извънредно сложни. И доста по-лесно е директните потоци да се насочват през Русия.

Какво от това?

Русия по едно време проспа Майдана в Украйна. И в този момент за Русия е значимо да не проспи Майдана в Казахстан. Знаците към този момент са там. Сега е значимо да се научите да спрете да се преструвате, че нищо не се случва и да не отговаряте с два-три хода със забавяне, а да нанасяте удар превантивно.

*Отворено общество, организация, финансирана от Джордж Сорос, се счита за нежелана в Русия

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед1645825 години от бомбите над Югославия или мълчанието на дипломатите и викът на генералитеКоментарен Поглед32527Д-р Румен Петков: Никоя власт не може да бъде спокойна и постоянна, когато четири пети от нацията я презира!Алтернативен Поглед109795Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед110350Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни движенияАлтернативен Поглед53315Недялко Недялков: Ние сме заложници на зависимостите на двама души - на Пеевски и на БорисовАлтернативен Поглед164940Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед128871Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед109795Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен конфликтАлтернативен Поглед110350Проф. Иво Христов: Конфликтът в Украйна е единствено начало на серия от спорове, по тази причина Русия не прави внезапни придвижвания  Вале </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР