Заклещен в тунел без изход и с приближаващ се към

...
Заклещен в тунел без изход и с приближаващ се към
Коментари Харесай

Няма къде да избяга: Как САЩ най-накрая хванаха Багдади

Заклещен в тунел без излаз и с идващ се към него робот, Абу Бакр ал Багдади нямаше излаз за бягство . В тъмнината лаеха кучета, американски боец подвикваше и по-късно мощна детонация, която умъртви най-издирвания човек в света , дружно с три ужасени деца, които той употребява като човешки щит.

Американските военни най-сетне хванаха водача на ДАЕШ ( " Ислямска страна " ) в селце в Северозападна Сирия, само че не и преди той да детонира жилетка с експлозиви на тялото си, до момента в който бойци от специфичните елементи се изсипваха от хеликоптери и се нареждаха до каменна къща, в която Багдади се укриваше.
 Определен е възможният правоприемник на Абу Бакр ал Багдади
Определен е възможният правоприемник на Абу Бакр ал Багдади

През август Багдади назначи Абдула Кардаш на висок пост в групировката

В американския екип имаше експерти по правосъдна медицина, които носиха проби от ДНК на Багдади и техника, с цел да ги сравнят с останките на мястото на интервенцията . Те бързо съпоставиха пробите с това, което бойците съумяха да извадят от взривения тунел. Два часа от началото на интервенцията специфичните елементи съумяха да потвърдят, че в действителност са разкрили техния човек . Няколко бойци прибраха това, което е останало от Багдади в чували, друга група изпрати 10 деца до дома на комплициран комшия, а други бойци качиха някои неща от разрушената къща на чакащите 8 американски хеликоптера.
 Снимка 449994
Източник:

Малко преди 03,30 часа сирийско време хеликоптерите потеглиха към Арбил - 70-минутен полет над територия на Сирия, където организацията, която води Багдади повече от 6 година, към момента хвърля сянка. Хеликоптерите за малко навлязоха в Турция, а по-късно в Североизточна Сирия, където този месец изоставените от Съединени американски щати кюрдски сътрудници бяха принудени да се отдръпват, и по-късно към кюрдската част на Северен Ирак - там стартира дълготрайно гонене на Багдади - където бойците разтовариха плячката и донесоха премия на президента Доналд Тръмп , който мощно се нуждаеше от нея след ужасяващ месец за Съединени американски щати в Близкия изток.
 Русия се усъмни в действителността на интервенцията за очистване на Багдади
Русия се усъмни в действителността на интервенцията за очистване на Багдади

Поредната " гибел " на Багдади нямала никакво оперативно значение

Багдади беше премия, която преди се изплъзваше от ръцете на преследвачите му , както и от най-хубавата технология, която разследващите организации по света биха могли да употребяват. Царят на терора от дълго време беше схванал заплахите да си дезертьор в цифровата ера . Но преследването му стартира и завърши с потреблението на по-старомодните способи за шпионаж : различен човек снесе тайната.

Иракски представители оповестиха, че в средата на септември са открили сириец, който е употребен за прехвърлянето на съпругите на двама от братята на Багдади, Ахмад и Джума, в провинция Идлиб през Турция. Същият трафикант е оказал помощ за прехвърлянето на децата на Багдади от Ирак. Иракски разузнавачи обявиха, че са съумели да вербуват индивида и жена, която се счита, че е била негова жена , както и един от племенниците на Багдади. Те са дали информация за пътищата, които Багдади употребява и дестинацията на хората, които пътуват с него. Пробив като в никакъв случай преди и скоро информацията попада в ръцете на Централно разузнавателно управление на САЩ.
 Иран за Багдади: Съединени американски щати просто убиха създанието си
Иран за Багдади: Съединени американски щати просто убиха създанието си

Ислямската република упреква Съединени американски щати за основаването на ДАЕШ

Към средата на октомври към този момент има проект за залавянето или ликвидирането на Багдади . Операцията е на името на Кайла Мюлер - американският консултант по национална сигурност Робърт О`Брайън разкри в неделя - в памет на филантропичния служащ от Аризона, който е бил пленен от Багдади и по-късно умрял в Ракка.
 Снимка 449992
Източник:

Иракски представители разкриха, че са дали информация на Вашингтон, откакто Багдади се преместил в Идлиб . Параноичен, придвижващ се постепенно поради контузии от войната и боледуващ от диабет, все пак 48-годишният променяше местоположението си постоянно. Той постоянно се е местил сред Източна Сирия и Западен Ирак преди да се откри в провинция Идлиб, съгласно иракското разузнаване.
 Сирийските кюрди чакат отмъстителни офанзиви на ДАЕШ след гибелта на Багдади
Сирийските кюрди чакат отмъстителни офанзиви на ДАЕШ след гибелта на Багдади

" Всичко е допустимо, в това число офанзиви против затвори "

Беше дълъг път от вкъщи за мъж, който се доверява на доста малко отвън Ирак и на никой отвън вътрешното му обграждане. И беше малко евентуално място да свърши, съгласно представители на европейско разузнаване, които за последно са го следили до източния сирийски град Багхуз през януари.

В началото на предходната седмица представители на Съединени американски щати и Ирак бяха все по-уверени, че Багдади в действителност е в провинция Идлиб, като се придвижва сред къщи в селце, наречено Бариша, не надалеч от турската граница. И тук софтуерните благоприятни условия на Съединени американски щати помогнаха за определяне Багдади с кого е и къде отсяда. Единият човек беше Абу Мохамед ал Халаби - водач на салафитската джихадистка група " Хурас ал Дин ", малко евентуален другар на водача на ДАЕШ. Няколко седмици по-рано членове на " Хурас ал Дин " екзекутираха хора, които са обвинени , че са били поддръжници на ДАЕШ.

Според районни представители къщата на Ал Халаби е била издигната при започване на годината над комплекс от тунели . Идеално укритие за дезертьор и за офанзива на мястото ще е нужна огромна мощ.

В четвъртък следобяд президентът и аз бяхме осведомени, че има огромна възможност той да е в постройката в провинция Идлиб , разяснява вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс пред CBS в неделя.
 Багдади премахнат?
Багдади премахнат?

Очаква се окончателното удостоверение

Вчера на конференция, на която Доналд Тръмп удостовери гибелта на Багдади, американският водач заяви, че е издал заповед за интервенцията в събота във Вашингтон. Малко по-късно специфични елементи, основани в Арбил, са получили заповедта да потеглят за Идлиб. Беше най-голямата и най-опасната интервенция във войната против ДАЕШ . Русия, която управлява въздушното пространство над Идлиб, е известена, както и Турция, която имаше напрегнати връзки със Съединени американски щати през последните седмици. Сирийските кюрди в Североизточна Сирия също са били известени.
 Снимка 449993
Източник:

Специалните елементи пристигнали малко след 01,00 часа и били посрещнати от пукотевица . При последвалите боеве минимум деветима джихадисти от ДАЕШ са убити с изключение на Багдади, доста от тях родственици. Хазяинът Ал Халаби е измежду убитите, както и две съпруги на Багдади, които се счита, че са детонирали жилетка с експлозиви. Лидерът на ДАЕШ влезнал в мрежа от тунели . Тръмп разгласи, че командосите са знаели къде тъкмо е тунелът и по какъв начин да разбият стените.

Багдади беше единственият в тунела и той придърпа три от децата си с него . Той стигна края на тунела, до момента в който нашите кучета го преследваха. Багдади детонира жилетката си и се самоуби, както и трите си деца. Тестовете демонстрират, че е той, разгласи Тръмп.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР