Закъсах го с краката. Не мога да ходя както преди

...
Закъсах го с краката. Не мога да ходя както преди
Коментари Харесай

Жорж Ганчев: Закъсах го с краката

 " Закъсах го с краката. Не мога да вървя както преди и по-трудно се придвижвам. Болят ме, само че се държа ". Това показа пред " България Днес " Жорж Ганчев. 79-годишният политик и водещ на свое предаване по една от кабелните малките екрани прекарва повече време у дома и посреща посетители, възстановявайки се след инфаркт.

" Викинга се крепи! Така ми викаха през 1957 година в спортната рота. Хората с идея постоянно оцеляват ", описа още пред вестника неуморният Жорж. И добавя, че в свободното си време обича да чете съветския романист Иван Тургенев, създател на " Записки на ловеца ", " Рудин " и " Дворянско гнездо ". " Да те разплаче тоя човек ", радва се на писателя българският му сътрудник.

На 29 август Жорж ще чества, живот и здраве, 80-годишен празник. " Още е прекомерно надалеч, не мисля дали и по какъв начин тъкмо ще го отбележа. Има време ", сбит бе Ганчев.

За да се възвърне изцяло от прекарания инфаркт, първенецът на България по фехтовка съблюдава непоколебим здравословен режим на хранене, включващ главно плодове и зеленчуци. " Похапвам и пилешко месо, само че по-рядко ", споделя Жорж. И прибавя: " Усещам, че все по-бързо силата ми се изплъзва, по тази причина виждам да почивам повече и да се веселя на живота ", споделя създателят на паметната имитация " Не ме гледай мъдро, българино ".

Въпреки здравословните си проблеми Ганчев не губи волята си за живот и продължава да работи настойчиво. През свободното си време той се отдава и на изкуство, като свири на китара и пее. " Не съм загърбил заниманието си, още изсвирвам и пея, когато не протоколирам шоуто си ", споделя създателят на Българския бизнес блок.

Ганчев седми месец се възвръща след незабавна интервенция на 19 декември. Тогава Викинга се почувствал зле, едвам говорел и мъчно се движел. Двама видни професори провели комплицирана намеса, при която му сложили още един електрод до сърцето, който да му дава повече сила.

Миналото лято солиден инфаркт покоси Ганчев в центъра на столицата. Тогава лекари му сложиха новаторски пейсмейкър и три електрода, които да балансират сърдечния му темп.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР