ЗАКА е израелска организация (лекари, здравни работници доброволци), чиято основна

...
ЗАКА е израелска организация (лекари, здравни работници доброволци), чиято основна
Коментари Харесай

Коремът ѝ беше разпорен. Бебето, още с пъпната връв – намушкано с нож: още и още ужасяващи зверства на Хамас

ЗАКА е израелска организация (лекари, здравни служащи доброволци), чиято съществена грижа е жертвите на бедствия да бъдат разпознати и заровени съгласно еврейската традиция. В превод абревиатурата значи „ Идентифициране на жертви при бедствия “. След клането на терористичната организация „ Хамас “ в Израел от 7 октомври те са неуморно на терен, с цел да разпознават повече от 1400-те убити израелски жители.

„ Те съвсем в никакъв случай не приказват. Тяхната задача е да се погрижат за мъртвите. Този път взеха решение да приказват “ - написа ръководителят на Организацията на евреите в България „ Шалом “ проф. Александър Оскар. И има за какво.

Зверствата - може би осъществени и под въздействието на на " дрогата на Близкия изток " - каптагон - надвишават човешката дарба те да бъдат асимилирани, камо ли безмълвно.

За тях не може да се мълчи. И не би трябвало да се мълчи. Светът би трябвало да знае. Светът няма право да бъде апатичен.

„ Влязохме в първата къща. Видяхме двойка. Имаше татко и майка, седящи там на колене на пода. Главите им бяха наведени, ръцете – вързани откъм гърба. От другата страна на трапезарията бяха седемгодишно момче и момиче – бих споделил на към шест години – седящи тъкмо против родителите си с ръце вързани откъм гърба, в същата позиция.

Телата бяха изтезавани.

Използвайте въображението си – кой е бил изтезаван, кой е гледал, в случай че това е било, в случай че това е било целеустремено. Ако са били децата, гледайки родителите им да бъдат изтезавани, или родителите.

Когато споделям „ изтезавани “, имам поради изчезнали елементи от тялото. Око. Просто извадено око. Пръсти са били, пръсти са били (удря с ръката си по масата, с цел да покаже, че пръсти са били отрязани).

Всичко това се е случило и най-после са получили патрон.

И – още не сме завършили – в средата има маса. Тези терористи са седели и са яли съботното си ядене, което е било приготвено за това семейство. Те просто са го взели. Те са изяли тази храна, до момента в който са изтезавали тези деца. “

Днес проф. Оскар разгласява различен техен роман:

“Тя лежеше в локва кръв, огромна локва кръв, с лице към земята. Трябваше да я обърнем, за може да я сложим в чувал за трупове. Тя бе бременна жена. Коремът ѝ бе разпран. Бебето, което беше обвързвано с пъпната шнур, бе намушкано с нож. Тя бе убита в гърба.

Дали е видяла какво се е случило с нейното бебе? Най-вероятно не; най-вероятно не е страдала толкоз доста. Но това няма по какъв начин да знаем. ”

Нищо не може и не би трябвало да оправдае закононарушенията осъществени от терористите на „ Хамас “, сродните и организации и техните поддръжници – декларира проф. Оскар.

Още едно удостоверение за новооткрити тела – жертви на терористите – дава през днешния ден и Посолството на Израел в България:

" Съкрушени сме да споделим, че телата на 12-годишната Ноя и нейната 80-годишна баба Кармела бяха открити.

Това прелестно момиче с аутизъм бе отвлечено от вкъщи ѝ от терористи на Хамас и отведено в Газа.

Ноя бе сензитивна, блага и занимателна, огромен обожател на Хари Потър.

Сърцата ни са разрушени ".

Кармела Дан от кибуца Нир Оз трябваше да навърши 80 години във вторник. Тогава фамилията ѝ се събира, с цел да я уважи. Тя към момента е в листата на изчезналите. Там е внучка ѝ. Ноя Дан е огромна почитателка на фентъзи  поредицата " Хари Потър ". Авторката ѝ Джоан Роулинг през днешния ден уважи убитото дете.

" Отвличането на деца е непоносимо и изцяло безпричинно. По явни аргументи тази фотография ме завладя. Дано Ноя и всички заложници, взети от " Хамас ", скоро се върнат наред при фамилиите си " - написа Роулинг.

На фона на зверствата, за които всеки ден излизат нови и нови доказателства, израелската армията излъчи видеопослание към еврейския народ под мотото: " Ние сме едно. Ние сме обединени. Ние сме в това дружно ".
" Бих желал да се обърна към еврейския народ.

Аз съм израелец. Тук, в Израел, и по света това е мъчно време за всички ни. Терористите от " Хамас " избиха наши хора по най-жестокия и безчовечен метод. Израелци бяха изклани в домовете си, фамилии бяха взети за заложници и по света набъбва антисемитизмът. Това е тъмно време за нашия народ. Но от дълбините на мрака ние се издигаме. Ние се борим и ние ще надделеем.

В това време на компликации едно нещо стана ясно за еврейския народ: ние сме едно, ние сме обединени, ние сме в това дружно. Сърцата ни може да са разрушени, само че единството на нашия народ е неразрушимо. Войниците на IDF (Израелските отбранителни сили) усещат вашата поддръжка, вашата обич, вашите молебствия.

Ние знаем, че имаме мощна нация зад нас тук, в Израел, и по света.

Решени сме да осъществим нашата задача. Решени сме да победим " Хамас ".

Израел не е просто дом на израелците, той е дом на всички евреи. Той е дом, за който се бихме и дом, за който ще продължим да се бием.

Това е решителен миг за еврейския народ. Важна глава от еврейската история се написа, до момента в който приказваме. Първата страница от тази глава беше трагична, само че останалите част от тази глава ще бъде написана от нас - народът на Израел, Израелските отбранителни сили и вие, вие, еврейският народ.

Приятелю, дано ти кажа по какъв начин приключва тази глава. Израел е във война, която не търсеше и която не стартира. Но в този момент, когато сме тук, ние ще се борим и ще победим дружно. Am Yisrael Chai (букв. " Народът на Израел живее ", химн) " - споделя ръководителят на звеното на представителите на ЦАХАЛ Даниел Хагари.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР