Захранването с питейна вода на всички населени места в община

...
Захранването с питейна вода на всички населени места в община
Коментари Харесай

Водоподаването на всички населени места в община Гърмен е възстановено

Захранването с питейна вода на всички обитаеми места в община Гърмен е възобновено, съобщи националното радио.

Повече от половината села в общината останаха без вода, откакто придошлите води на Места скъсаха основния тръбопровод, минаващ ниско над реката. Ремонтът му беше съвсем неосъществим, а единият от разновидностите бе да се промени трасето на тръбата. Екипи от експерти обаче съумяха да го възстановят, сподели регионалният шеф на Благоевград Николай Шушков.

" Тази заран в 5,10 часа беше изцяло възобновено зареждането с вода във всичките осем села. Авариралият тръбопровод бе възобновен и водоподаването във всички обитаеми места е обикновено " , посочи той.
 Седем села в община Гърмен са без вода след наводненията
Седем села в община Гърмен са без вода след наводненията

Вероятно ще се наложи режим на водоподаването

С ремонта са спестени милиони лв. на страната за създаване на нов тръбопровод, съобщи регионалният шеф и добави, че хората са работили цяла седмица при извънредно тежки условия:

" Условията на работа бяха доста комплицирани, високи води на река Места, постановяваше се на два пъти реката да бъде преграждана, с цел да може да се забият пилоните. Силен вятър, който не позволяваше на тежката техника през по-голямата част от денонощието да работи, само че екипите се оправиха, за което откровено им благодаря ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР