Захранването на телекомуникациите коства все повече разходи(снимка: CC0 Public Domain) Пазарът

...
Коментари Харесай

Телеком-захранването коства все повече разходи


Захранването на телекомуникациите коства от ден на ден разноски
(снимка: CC0 Public Domain)

Пазарът на енергийни системи за телекомуникациите ще нарасне от 3,9 милиарда $ през 2022 година до 5,4 милиарда $ до 2027 година, предвижда MarketsandMarkets. Това ще значи междинен годишен ритъм на напредък от 7,1% за въпросния интервал.

Ключовите фактори, водещи растежа на този пазар, ще включват увеличение на броя на единиците телекомуникационна инфраструктура в отдалечени региони, възходящото разпространяване на телекомуникационни услуги и непрекъснато растящият трафик на данни.

Наред с това въздействие ще имат повишението на осведомеността за намаляването на въглеродните излъчвания от телекомуникационните енергийни системи, възходящото нахлуване на хибридни енергийни системи, софтуерният прогрес в клетъчните мрежи, възходящото потребление на захранващи устройства, основани на GaN, с еволюцията на 5G технологията.

Генераторите съставляват най-големия пазарен дял в телекомуникационната енергийна система през 2021 година Тъй като те са най-често срещаните източници на „ преносима” сила, а измежду тях най-конвенционалните са генераторите, които работят на дизел, точно последните заемат най-големия пазарен дял.
още по темата
Енергийните системи за телекомуникационни мрежи в сюжета на „ неприятна връзка към мрежата” ще продължат да образуват най-големия пазарен дял през прогнозния интервал.

Така наречената „ неприятна връзка към мрежата” е нещо, особено за отдалечени, труднодостъпни региони и такива с тежък географски темперамент. На такива места множеството телекомуникационни енергийни обекти не могат да разчитат на непрекъснато налична електрическа енергия и неприятното положение на зареждането доминира. Това е повода, заради която „ неприятната връзка към мрежата” образува най-големия пазарен дял при енергийните системи за телекомуникационни инфраструктури.

От позиция на географско систематизиране се чака Азиатско-тихоокеанският район да държи най-големия дял от пазара на телекомуникационните енергийни системи във времето до 2027 година – 43,9%. Причината за това е явно огромният брой от популацията, което съставлява доста огромен брой мобилни клиенти.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР