Захранването на бебето с твърда храна винаги е свързано с

...
Захранването на бебето с твърда храна винаги е свързано с
Коментари Харесай

Как да изберете най-добрия детски стол за хранене

Захранването на бебето с твърда храна постоянно е обвързвано с повече неразбория – петна по облеклата, пръски по стаята, обърнати купички и известно количество нерви и за двете страни. При цялата тази дисхармония последното нещо, от което имате потребност, е неуместен детски стол за хранене. Ето за какво тук ще Ви разкажем за най-важните характерности, които би трябвало да търсите, в случай че желаете да превърнете зареждането в прелестно занятие и за себе си, и за бебето.
Безопасност
Столчетата за хранене са много високи и децата елементарно могат да се наранят, когато се пробват да се качат сами, да слязат или да се изправят в тях, а от време на време може просто да се наклонят и да паднат. Друг вид пострадване е прищипването на пръстчета в пролуките по столчето, сгъваемите елементи или колана. Така че първата инспекция, която би трябвало да извършите, е по отношение на сигурността. Винаги търсете столчета, които дават отговор на европейския стандарт EN 14988.

Уверете се, че столчето стои устойчиво. За задачата площта сред краката му би трябвало да е по-голяма от площта на седалката, т.е. крачетата би трябвало да са изнесени встрани.

Внимавайте да няма огромни и рискови цепнатини, както и остри ръбове. Добре е също по този начин да има петточков колан. Ако столчето има колелца, те би трябвало да имат здрави спирачки.

Когато столчето е към този момент в дома Ви, уверете се, че се намира най-малко на половин метър разстояние от прозорците, огромните мебели, други столове, дивани и всевъзможни други предмети, по които детето би могло да се покатери или да се преобърне, в случай че се хване за тях.

Какви спомагателни екстри ще Ви бъдат от изгода
Ако изберете детски с регулируема или задоволително огромна седалка, ще можете да го употребявате в продължение на няколко години. Може също по този начин да изберете столче с пригодим надолнище на седалката, с цел да осигурите на детето оптимално улеснение от самото начало. Третото контролиране, което може да търсите, е на височината на самата седалка. Все отново внимавайте механизмите да са отвън обсега на дребните ръчички и да са задоволително сложни за потребление, че детето да не може си играе с тях.

Сгъваемият детски стол за хранене е чудесно решение за малко жилище – можете да го прибирате, когато не се употребява, с цел да не заема място в помещението. Ако изберете подобен вид, уверете се, че моделът обезпечава заключване и в сгънато, и в разгънато състояние. Намерете място отвън обсега на детето, където да го съхранявате. А в случай че столът е лек, това ще е още едно, в допълнение улеснение за Вас.

Потърсете детски стол за хранене, който се почиства елементарно. Повечето модели са пластмасови и можете да ги миете без проблем. Но в случай че разполагат и с преносима табличка, хигиената ще е още по-лесна. Тук е добре да сте сигурни, че табличката за храна пред детето се маха и поставя елементарно, само че и остава постоянна на мястото си, до момента в който се употребява, тъй че да няма риск детето да се прищипе в нея.

За бебето ще бъде доста комфортно да има и опора за крачетата, на която да стъпва. Ако тази опора е преносима, столчето ще може да „ пораства “ дружно с детето.

Практична опция са и столчетата за хранене, които се трансформират в обособени масичка и столче. Тях детето ще може да употребява в детската си стая чак до учебна възраст.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР