Захлаждане, валежи от дъжд и сняг и силен вятър се

...
Захлаждане, валежи от дъжд и сняг и силен вятър се
Коментари Харесай

Очаква се ново захлаждане следващата седмица

Захлаждане, превалявания от дъжд и сняг и мощен вятър се чакат у нас в околните дни.

Предупреждение от първа степен, код жълто, за рисково мощни пориви със скорост до към 80 - 90 км/ч, е оповестено за през днешния ден съвсем на всички места в Северна България, както и в западните елементи от Горнотракийската равнина.

Днес облачността ще е променлива, следобяд - по-често забележителна и на обособени места в планинските и североизточните региони едва ще превали. Максималните температури ще са сред 6° и 11°, в София - към 5°-6°.

Ветровито ще е и по Черноморието. Облачността и там ще е променлива, по-често забележителна и на обособени места по Северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е по-често забележителна и на обособени места, основно след обяд в масивите в Западна България ще има слаби превалявания от сняг. Ще е доста прохладно със мощен, краткотрайно и плевел северозападен вятър.

И към времето в Европа. Предимно слънчево ще е на Пиренейския и Апенинския полуостров. Над останалата част от континента ще бъде облачно, с превалявания от дъжд и сняг, а в Северна и в множеството региони от Централна Европа ще е прохладно.

У нас, в понеделник ще има повече слънчеви часове, само че във вторник ще се заоблачи и от запад ще стартират превалявания. Температурите ще се намалят и дъждът бързо ще минава в сняг. През нощта против сряда преваляванията ще се реалокират на изток, като в някои региони ще са обилни.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР