Захлажда се още, в Предбалкана ще вали сняг Очакваме слънце, след

...
Захлажда се още, в Предбалкана ще вали сняг
Очакваме слънце, след
Коментари Харесай

Зимата набира сила! Дъжд над цялата страна, вижте къде го об...

Захлажда се още, в Предбалкана ще вали сняг

" Очакваме слънце, откакто се разпилян мъглите, високи температури за януари, само че това бързо ще се промени през идващите три дни. Още във вторник ще усетим захлаждане. Причината е средиземноморски циклон ", заяви синоптикът Александрина Янкова в " България заран ".

Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще нахлуе по-студен въздух и това ще намали температурите.

" Те ще се приближават до климатичната норма. Очакваме валежи от сняг в Предбалкана и в северозападните региони. На места снежната завивка, която се чака да се натрупа, ще бъде в интервала сред 5 и 7 см, на юг - към 1-2 см, само че бързо ще се топи ", разясни Янкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Температурите ще се намалят в интервала сред 5 и 8 градуса. 

" Във вторник, сряда и четвъртък ще бъде по-студено. Очакваме валежи от дъжд. Обстановката ще бъде дъждовна в съвсем цялата страна. На места до 20-30 л/кв м. Обилни превалявания ще има и в североизточните региони, както и гръмотевична интензивност ", уточни още синоптикът.

Шофьорите, които минават през проходите, би трябвало да бъдат с нараснало внимание поради навяванията. 

" В четвъртък за малко ще спрат преваляванията. Облачността ще се раздра още веднъж до слънчево време. В петък ще бъде дъждовно. Ще има смесени валежи от дъжд и сняг над 600-800 метра, само че всичко това ще завърши до обяд, тъй като през уикенда ни чака покачване на температурите ", разяснява Янкова.

Не се чака възстановяване на ситуацията в Калифорния.

" В Сан Франциско се образува и кално свлачище. Улиците са реки, има нарушена инфраструктура. Отделно в Арканзас и Луизиана, с изключение на проливни превалявания, се образува и градушка ", сподели още синоптикът. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР