Захарта има добър вкус и всичко, което я съдържа, има

...
Захарта има добър вкус и всичко, което я съдържа, има
Коментари Харесай

9 признака, че ядете прекалено много захар

Захарта има добър усет и всичко, което я съдържа, има още по-добър усет! Сладкият бистър въглехидрат се намира на всички места. Хапването на сладко може да наподобява като почтено наслаждение, само че в действителност е повода за доста комплицирани здравословни проблеми, когато го консумираме в огромни количества. Днес захарта е мъчно да се избегне, само че доста от нас даже не осъзнават какъв брой са пристрастени към нея.

Ето няколко признака, че ядете прекомерно доста захар:

1. Болка в мускулите и ставите

Това може да е един от многото сигнали, които тялото ви употребява, с цел да ви предизвести за възпалителните процеси, които се случват вътре в тялото ви. Високите количества захар във вашата диета карат имунните кафези да отделят възпалителни посланици в кръвта ви, които се пробват да разграждат напреднали гликационни крайни артикули или протеин, обвързван с глюкозна молекула.

Колкото повече захар ядете, толкоз по-сложни гликационни крайни артикули се появяват, което води до изпращане на повече възпалителни пратеници, с цел да се прекъсне цикълът. Такава каскада от биохимични реакции вероятно може да докара до артрит, катаракта, сърдечни болести, неприятна памет или набръчкана кожа.

2. Ненаситност за сладкиши и захар

Захарта се обработва доста бързо, оставяйки ви да се чувствате гладни макар обстоятелството, че сте изяли кифла единствено преди един час. Всъщност, захарта е известна с освобождението на допамин, сходно на това, което ще почувствате при използването на пристрастяващи опиати. Невротрансмитиращият допамин се освобождава от невроните в тази система в отговор на възнаграждаващо събитие. Този съответен химикал е най-известен с това, че ни държи в положително въодушевление.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР