Захарова коментира съобщенията от тази седмица, че Естония, която е

...
Захарова коментира съобщенията от тази седмица, че Естония, която е
Коментари Харесай

Захарова: Русия ще третира всички чуждестранни наемници като воен...

Захарова разяснява известията от тази седмица, че Естония, която е страна членка на НАТО, обмисля дали да изпрати свои войски в Украйна. Изявления в тази връзка бяха правени и от други европейски страни, в това число от френския президент Еманюел Макрон, написа Българска телеграфна агенция.

 

Правителството на Естония „ съществено “ разисква опцията за изпращане на войски в Западна Украйна, които да поемат непреки бойни, „ тилови “ функции от украинските сили, с цел да ги освободят да се бият на фронта, сподели неотдавна съветникът по националната сигурност на президента.

 

По думите на Мадис Рол не следва такова решение съответно от естонския министър-председател или нейния кабинет.

 

„ Дискусиите не престават. Трябва да разгледаме всички благоприятни условия. Не би трябвало да ограничаваме мозъците си по отношение на това, което можем да създадем “, сподели съветникът на президента, като акцентира, че „ не е немислимо “ страните от НАТО, които се опълчват на сходен ход, да трансформират мнението си „ с течение на времето “.

 

Говорителката на съветското външно министерство Захарова също по този начин дефинира като „ налудничави, антируски и нападателни “ думите на английския министър на външните работи Дейвид Камерън, че Украйна може да употребява английски оръжия за офанзиви против територията на Русия.

 

При визитата си в Киев на 3 май Камерън съобщи пред Ройтерс, че Украйна има право да употребява предоставените от Англия оръжия за нанасяне на удари по цели навътре в Русия и зависи от Киев дали да го направи, или не.

 

Изявлението на английския външен министър накара Москва да предизвести Лондон, че може да нанесе удари по английски военни обекти и съоръжение както навътре в Украйна, по този начин и на други места, в случай че английски оръжия бъдат употребявани от Киев за удари на съветска територия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР