ЗАХАРНИ ЗАВОДИ, един от големите производители в хранителната индустрия в

...
ЗАХАРНИ ЗАВОДИ, един от големите производители в хранителната индустрия в
Коментари Харесай

Захарни заводи пуска високо автоматизирана инсталация за етилов алкохол


ЗАХАРНИ ЗАВОДИ, един от огромните производители в хранителната промишленост в България, вкарва в употреба нова апаратура за произвеждане на етанол. Оборудването е основано на новаторска технология, а процесите в нея са с доста високо равнище на автоматизация, оповестиха от сдружението.

Благодарение на новата мощ индустриалният потенциал на компанията ще се усили на 60 000 л. етанол на ден при извънредно ниски характерни енергийни и други експлоатационни разноски. Очакванията са тя да усъвършенства още повече индустриалните процеси в ЗАХАРНИ ЗАВОДИ и да отвори нови благоприятни условия за развиване на компанията на вътрешния и интернационален пазар.

„ Горд съм, че дружно с многочислените ни сътрудници вършим следващата стъпка напред към бъдещето. И имаме вяра, че тази в действителност сериозна инвестиция ще способства за развиването на целия пазар, от което в последна сметка ще завоюват всички клиенти “, показа Георги Узунов, ръководител на Надзорния съвет на “Захарни фабрики “ АД по време на откриването на инсталацията.

Инвестицията в оборудването също заслужава внимание – тя е в размер на 11,19 млн. лева Това е една основна част от вложенията в завода за алкохол, направени от приватизацията насам. Oбщата им стойност до този миг е в размер на 46 млн. лева Произведеният етанол е изключително подобаващ за хранители цели, а увеличената продукция ще бъде употребена за привличане на нови клиенти. Инсталацията дава опция и за произвеждане на обезводнен алкохол за индустриални цели. От компанията имат желание да продължат политиката на вложения в новаторски технологии, в случай че има пазарни условия за това и те носят основна добавена стойност за клиентите.

Доставчик на главното съоръжение е украинската компания Techinservice Limited, а основен реализатор на строителството е компания Вито-95 ООД гр. Стара Загора.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР