Захарни изделияЗнаете ли какво се случва с имунната система на

...
Захарни изделияЗнаете ли какво се случва с имунната система на
Коментари Харесай

Не давайте тези храни за детето си, ако искате да е здраво!

Захарни произведения

Знаете ли какво се случва с имунната система на детето, когато то употребява обичаните си шоколади, пасти и бонбони? След консумация на захар белите кръвни телца в човешкото тяло понижават с 50% в границите на по-малко от 5 часа. А точно белите кръвни телца пазят организма от нахлуващи болести. При децата, чиято имунна система е към момента незряла, рискът от пораждане на инфекции се усилва.

Много родители, баби и дядовци, считат, че като купят на детето си шоколад, паста, вафла или бонбони, това е израз на доста огромна любов и способстват за това детето да е крепко и щастливо. В реалност обаче тези храни са главен зложелател на имунитета. Вместо да давате на детето артикули, съдържащи бяла захар, пригответе си домашни сладки или кекс с кафява захар, използвайте мед или наблегнете на пресните или сушените плодове. Така детето ще си набави нужното количество глюкоза, без имунитетът му да е подложен на риск.

Тестени храни от бяло брашно

Другата нездравословна съставна част, която е залегнала мощно в менюто на българина, са тестените артикули от бяло брашно. Погрешна е практиката да се изключва брашното от храненето, по-важното е то да е пълнозърнесто или ръжено. В бялото брашно фабрично се отделят елементи от пшениченото зърно, в които се съдържат скъпи витамини и минерали. Така хлябът придобива по-добър търговски тип, само че в него няма потребни съставки. Консумацията му натоварва черния дроб, което от своята страна вреди на имунната система. Така че – в случай че желаете детето ви да боледува по-малко, заменете белия самун с първокласен пълнозърнест, многозърнест или ръжен.

Желирани бонбони

Любимите на децата желирани бонбони са всичко друго, само че не и потребни. В тях се съдържат най-много аромати и оцветители. Приемът им натоварва черния си дроб и става лесна цел за вируси и инфекции.

Безалкохолни питиета

Колата, швепсовете, соковете, които съдържат всичко друго, само че не и плод, са все неща, които не трябва да оферирате на детето си. Никое дете не се ражда с навика да употребява кола, това зависи най-много от нас – родителите – до каква степен го разрешаваме и дали в дома ни има сходни питиета. Вместо извънредно нездравословните газирани питиета и сокове от кутия, предложете на детето си прясноизцеден сок, чай или айрян.

Фаст фууд (снаксове, чипсове, хамбургери)

Знаете ли какво има в едно кошче за отпадък наоколо до учебно заведение? Опаковки от чипсове, снаксове, картончета от пици и останки от хамбургери. Да, това употребяват нашите деца и за жалост е доста мъчно да направляваме този развой. Нищо чудно, че през зимата не стихват течащият нос, кашлицата и настинките. Все отново, най-малко можем да се погрижим за здравословното хранене, когато децата са вкъщи – вместо следващата пица или хамбургер, направете вечеря, богата на протеини, витамини и минерали.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР