Захари Карабашлиев FacebookИмало такъв министър! Говоря за г-жа министъра на

...
Захари Карабашлиев FacebookИмало такъв министър! Говоря за г-жа министъра на
Коментари Харесай

Захари Карабашлиев: Какъв срам, по дяволите! Няма малки държави, госпожо. Има малки държавници

Захари Карабашлиев
Фейсбук

Имало подобен министър! Говоря за госпожа министъра на външните работи, която през вчерашния ден стартира своето изказване пред украинския си сътрудник господин Кулеба, че България била “малка държава” и по тази причина щяла да оказва помощ на Украйна толкоз, колкото…

“Малка държава” тя назова личната си Родина!?

Припомням, че на днешна дата през 1876 година шепа луди глави и част от по-будното българско население стартират Априлското въстание против голямата тогава Османска империя с огромната концепция да живеем ние в този момент в свободна страна. За да може госпожа министъра през вчерашния ден да я назова “малка”?! Какъв позор, по дяволите.

Няма дребни страни, госпожо. Има дребни държавници.

Има дребни хрумвания, дребни фантазии, дребни хоризонти. Има дребни хора. И когато тези дребни хора ги изпонаизвадят кой знае от кое място след следващите избори и ги конфигурират по върхови места, тогава към този момент има и дребна страна, дори напълно мъничка.

Тази госпожа министър за последните месеци (най-драматичните месеци за Европа след Втората международна война) не е забелязвана съвсем на никое място, не върви съвсем на никое място, а и не се среща с съвсем никого тук.

Не е ясно какво тъкмо прави, само че очевидно не схваща, че:

А) България е със междинна за Европа територия, т.е. не е по никакъв начин дребна по територия, напротив;
Б) Една страна не е просто територия. Тя е (или би трябвало да е) нещо надалеч по-голямо от леке на политическата карта.

И в случай че си външен министър не би трябвало да ти мине през мозъка да си разрешаваш да използваш думата “малка” за Родината си.



Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР