Захари Бахаров благодари на Съюза на артистите за номинацията Икар

...
Захари Бахаров благодари на Съюза на артистите за номинацията Икар
Коментари Харесай

Захари Бахаров скастри Съюза на артистите заради Икарите

Захари Бахаров благодари на Съюза на артистите за номинацията " Икар " за водеща мъжка роля за спектакъла " Това не го казвай ". Той обаче изрази недоумението си, че партньорката му в тази режисура Теодора Духовникава не е измежду номинираните. Според Бахаров това е сериозен пропуск и демонстрация на неприятен усет, защото в представлението на сцената има двама равностойни артисти и двамата по едно и също време вършат спектакъла. 

Пиесата на френския драматург Саломе Льолуш " Това не го казвай! “ събра Теодора Духовникова и Захари Бахаров с режисьора Явор Гърдев. Спектакълът се радва на огромен интерес измежду публиката към този момент година, откогато бе премиерата.



" Благодаря на Съюза на артистите за номинацията за мъжка роля за спектакъла “Това не го казвай ”. Но една липса прави изключително усещане: В представлението “Това не го казвай ” има двама артисти на сцената. Само двама. Такива функции в театъра са като скачени съдове. Единият не може без другия. Акция и реакция. Дуел. Дует.

На британски им викат “two hander ”. На две ръце. Едната мие другата. Няма по какъв начин единият да играе добре без другия. Това е “а ”-то и “б ”-то на нашата специалност и считам пропуща на комисията за загадъчен и за демонстрация на неприятен усет. На 11 Март излизаме за 50-ти път на сцената. Двамата. С Теодора Духовникова ", написа Захари Бахаров.



Освен сътрудници и положителни сътрудници в театъра и киното Захари Бахаров и Теодора Духовникова са и дългогодишни другари и дружно със фамилиите си постоянно се събират. Духовникова и Бахаров играят дружно в няколко спектакъла, както и в редица филми. Сред взаимните им постановки са " Синът " в Народния спектакъл, дружно играят и в сериалите " Под прикритие " и " Войната на буквите ". Двамата са и част от музикално-поетичния театър " Поетите ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР