Загубите за икономиката са в липсата на приходи. Досега те

...
Загубите за икономиката са в липсата на приходи. Досега те
Коментари Харесай

Премиерът: В средата на юни ще знаем дали ще се справим сами, или ще ни е нужен кредит

Загубите за стопанската система са в неналичието на доходи. Досега те са 3 милиарда и половина. Това сподели на брифинг в Министерски съвет министър председателят Бойко Борисов след видео среща с сътрудниците си от района за отпадане на граничните пунктове поради пандемията.

Финансовият министър споделя, а и данните от митници и приходни организации, демонстрират, че в средата на юни ще знаем дали ще изплуваме сами, или ще би трябвало с заеми, добави Борисов.

Сега е значимо да мислим за излизане от рецесията, само че при взимане на заеми, след това ние ще ги връщаме, би трябвало да се стегнем и да излезем от платото, сподели още министър председателят.

От 1 юни ще се пътува до Гърция и Сърбия без 14-дневна карантина. Обсъжда се и с Австрия и Германия за сходна мярка, тъй като страната ни е една от най-любимите дестинации за немските туристи, изясни Борисов.

Министърът на външните работи Екатерина Захариева изясни пък, че пограничните служащи се пускат от дълго време без карантина от Сърбия.

От 25 май отпада и карантината за интернационалните водачи, добави транспортният министър Росен Желязков.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР