Загубите от подадената вода в Добрич от местното ВиК бележат

...
Загубите от подадената вода в Добрич от местното ВиК бележат
Коментари Харесай

С над 10% намаляват месечните загуби на вода в Добрич в резултат на водния цикъл

Загубите от подадената вода в Добрич от локалното ВиК бележат забележителен спад след включването към новия тръбопровод, осъществен по водния цикъл. Това заяви на постоянната оперативка в общината кметът Йордан Йорданов, съобщи кореспондентът на .
Според предоставените данни от изпълнителния шеф на ВиК – Добрич АД инж. Тодор Гигински през януари 2018 година в земята са изтекли 83,67% от водата в тръбите, до момента в който за същия месец на 2019 година загубите са 75,11 на 100. За февруари 2018 година тези данни са 84,49% против 73,48% за втория месец на тази година.
В резултат на водния цикъл към този момент се подава и по-малко количество от питейната течност. През януари 2019 година са подадени 1 064 538 кубични метра , което е с 35% по-малко спрямо година по-рано. А спадът на подадените количества вода през февруари на годишна база е 39,5 на 100 или 1 452 596 кубика.
Очакванията са след привършване на плана загубите на вода и подадените количества доста да бъдат понижени.
Реализацията на плана ще има и различен позитивен резултат, уверен е кметът. По думите му течащата в земята вода до момента е подкопавала уличната инфраструктура, само че с подмяната на тръбите това ще остане в предишното. Вече са и много по-малко ВиК повредите, поради които се постанова разкопаване на улици и прекъсване на водата. В доста елементи на града преди дейностите по водния цикъл не е имало обикновено налягане на водата, до момента в който този проблем към този момент е отхвърлен, сподели още градоначалникът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР