Загубите на Украйна от през двата месеца на войната вече

...
Загубите на Украйна от през двата месеца на войната вече
Коментари Харесай

1 трилион долара - загубите на Украйна от войната

Загубите на Украйна от през двата месеца на войната към този момент възлизат на към 1 трилион $. Това заяви Олег Устенко, консултант на президента на Украйна по икономическите въпроси, представен от УНИАН.

" През първата седмица от войната, загубите ни бяха някъде към 100 милиарда $. Това е, което беше унищожено от съветските нашественици. Ясно е, че тази сума безусловно се усилваше всеки ден, всеки ден агресорът унищожаваше нашата инфраструктура, унищожаваше жилищата на нашите жители, унищожаваше всичко, което можеше да бъде унищожено от техните лични и въздушни удари и просто посредством стартиране на бомби и всичко, което направиха. Украйна би трябвало да бъде обезщетена от Руската федерация незабавно след нашата победа ", сподели Устенко.
 Украйна предлага договаряния с Русия до
Украйна предлага договаряния с Русия до " Азовстал " в Мариупол

По-рано през днешния ден съгласно Киев, съветските сили са възобновили въздушните удари по металургичния цех

Той означи, че в Русия има цялостно схващане, че ще би трябвало да компенсират всички загуби за Украйна и по тази причина най-близкото обграждане на президента Владимир Путин се опита бързо да скрие персоналното си положение, само че това е невероятно в актуалния свят. Според него тези милиарди долари, които са били скрити, са просто " айсберг ", а няколко работни групи към този момент работят за търсене на съветски активи.

Устенко означи, че съгласно разнообразни оценки тяхната сума е повече от 1,5 трилиона $.

Той акцентира, че процесът на приемане н а отплата от Русия за възобновяване на Украйна няма да е дълъг.
 1 трилион $ са общите загуби на Украйна от началото на войната
1 трилион $ са общите загуби на Украйна от началото на войната

Това съобщи украинският министър председател

Както УНИАН заяви по-рано, Олег Устенко, консултант на президента на Украйна по икономическите въпроси , е убеден, че Украйна ще получи нужното финансиране от 7 милиарда $ на месец за покриване на първостепенните разноски за държавния бюджет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР