Загуби до внушителните $10 милиарда очакват миньорите, които копаят Биткойн,

...
Загуби до внушителните $10 милиарда очакват миньорите, които копаят Биткойн,
Коментари Харесай

Миньорите на Биткойн очакват загуби до $10 милиарда

Загуби до внушителните $10 милиарда чакат миньорите, които копаят Биткойн, предава Bloomberg. До упованията се стига, след настъпването на така наречен халвинг ( " разполовяване " ) на премията за рандеман на най-голямата криптовалута. Това е техническа промяна, която се прави на всеки 4 години за да се подтиква цената на криптовалутата.

То се чака до края на седмицата и след него възнаграждението ще се свие от 6,25 на 3,125 BTC. Според крипто специалисти е допустимо този спад в приходите да накара доста от играчите да изоставен криптоиндустрията.
 Халвингът на Биткойн наближава: Какво би трябвало да знаете
Халвингът на Биткойн наближава: Какво би трябвало да знаете

Крипто оптимистите чакат цена над $100 000, само че може да има и неприятно сюрпризирани

Защо миньорите могат да изгубят до $10 милиарда?

Халвингът се чака да нанесе забележителен удар за добивните компании с високи оперативни разноски, демонстрира разбор на Bloomberg. Преди години миньорите са успявали да се възстановят от намаляването на възнагражденията за изкопани блокове, с помощта на усилването на бичите настроения след всяко едно събитие.

Песимистичните упования са за спадове за десетки милиарди в приходите на фирмите, които обезпечават безпроблемното действие на цифровата валута. Това значително се дължи на по-високите индустриални разноски, все по-трудният рандеман и по-ниските хонорари.

Според мнението на някои специалисти, халвингът може да докара до спад в цената на Биткийн до  $50 000 - $52 000. След това обаче позитивният тренд на криптовалутата евентуално бързо ще се завърне.
 $1 милиард в Биткойн? Инвеститорът, който раздруса финансовия свят
$1 милиард в Биткойн? Инвеститорът, който раздруса финансовия свят

Историята на Тим Дрейпър, който влага в незнайна започваща компания
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР