Загубата от Славия (1:2) на Герена значително усложни задачата на

...
Загубата от Славия (1:2) на Герена значително усложни задачата на
Коментари Харесай

Лудогорец ще празнува, а Левски ще се бори за място в Европа

Загубата от Славия (1:2) на " Герена " доста усложни задачата на Левски да приключи на второ място в шампионата и да си обезпечи директна квота за Лига Европа. " Сините " имат равни точки с ЦСКА-София и с една повече от " белите ", само че през днешния ден им следва тежко посещение на първенеца Лудогорец, който ще отпразнува деветата си поредна купа на стадиона в Разград.

Евентуална загуба ще сложи " сините " в много неподходяща обстановка преди последния кръг. Лудогорец към този момент играе без напрежение, само че се стреми да завърши сезона без нито едно проваляне. Освен това, отборът на Павел Върба ще желае да зарадва последователите си с триумф в последното домакинство от акцията. Преди няколко дни на " Армията " " орлите " изоставаха против ЦСКА-София, само че стигнаха до равенството и са непобедени в 34 следващи турнирни дуели.

Единствените отсъстващи за Лудогорец ще са контузените Пламен Илиев и Клаудиу Кешерю. Върба сигурно ще направи някои промени в стартовия състав, като е допустимо от първата минута да стартират Жордан Икоко и Светослав Дяков. Атаката още веднъж ще води Мавис Чибота, а зад него ще работят тримата бразилци Жоржиньо, Каули и Вандерсон. Въпреки гола, който означи на " Българска войска ", Дан Битон още веднъж ще е запаса.

В лагера на Левски проблемите не са един и два. Някои от чужденците към този момент напуснаха тима, а съществени футболисти като Холмар Ейолфсон, Симеон Славчев и Станислав Иванов лекуват контузии. Георги Тодоров мъчно ще сглоби боеспособен състав, само че " сините " нямат избор и ще се опитат да измъкнат нещо от Разград. Добрата вест е завръщането след наказване на Янис Каргас, който ще си партнира с Мартин Райнов в центъра на отбраната. Младият Илия Юруков ще е в ролята на отбранителен халф, а Деян Лозев, Франко Мазурек, Стайн Спиерингс и Паулиньо ще играят зад изнесения в предни позиции Найджъл Робърта.

Левски няма победа в шампионата против Лудогорец в 13 следващи мача. Срещу никой различен противник " сините " не са имали толкоз продължителна отрицателна серия. От 14-те си визити в Разград те имат единствено един триумф, равенствата са 33, а 10 пъти е побеждавал Лудогорец. Общият баланс сред двата отбора за състезание включва 28 мача, в които разградчани имат 18 победи, Левски - 4, а 6 пъти се е стигало до тъждество.

Рефер на дуела довечера ще е Николай Йорданов.

efbet Лига - първа шестица:

ЛУДОГОРЕЦ - ЛЕВСКИ

Вероятни сформира:

ЛУДОГОРЕЦ (4-2-3-1): В. Стоянов; Икоко, Терзиев, Григоре, Недялков; С. Дяков, С. Баджи; Жоржиньо, Каули, Вандерсон; Чибота
Старши треньор: П. Върба
ЛЕВСКИ (4-1-4-1): Г. Георгиев; Найденов, Каргас, Райнов, Горанов; Юруков; Лозев, Мазурек, Спиерингс, Паулиньо; Н. Робърта
Старши треньор: Г. Тодоров

СЪДИЯ: Николай Йорданов
СТАДИОН: " Хювефарма Арена "
НАЧАЛО: 18:30 часа

ГЛЕДАЙТЕ ТУК! efbet Лига 30 кръг, сряда 8 юли  Лудогорец 18:30предстои  Левски
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР