Загубата от 40 млрд. евро е една от най-големите в

...
Загубата от 40 млрд. евро е една от най-големите в
Коментари Харесай

Енергийният гигант Uniper отчете загуба от 40 млрд. евро заради спрения руски газ

Загубата от 40 милиарда евро е една от най-големите в корпоративната история. През първите девет месеца на годината Uniper регистрира чиста загуба от 40.4 милиарда евро, откакто година по-рано загубата беше в размер на едвам 4.7 милиарда евро. В същото време приходите на енергийната компания се усилиха съвсем тройно до 213 млрд.  евро по отношение на 78 милиарда евро за същия интервал на 2021г.

 

Само в границите на третото тримесечие Uniper регистрира загуба от съвсем 28 милиарда евро.

Стремително растящата цена на газа, породена от нахлуването на Русия в Украйна и последвалите наказания от страна на западните страни, сложи Uniper в рецесия и накара Берлин да национализира енергийната група, напомня БНР.

 

Някога Uniper беше най-големият вносител на съветски газ в Европа. След като Москва спря доставките немската компания беше затруднена от това, че трябваше да купува по-скъп газ на спот пазара.

 

От компанията обявиха, че чистата ѝ загуба за деветмесечния интервал е " изострена от признаването на предстоящи загуби от доставката на заместващи размери газ ". Загубата е в размер на 40.4 милиарда евро. Тя се състои от " почти 10 милиарда евро осъществени разноски за размери за замяна. Очаква се почти 31 милиарда евро да са бъдещите загуби от резултатите на оценката върху дериватите и натрупването на хранителни запаси, свързани с рестриктивните мерки на съветския газ ", уточни Uniper.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР