Загубата на всяко работно място, на всеки лев, си е

...
Загубата на всяко работно място, на всеки лев, си е
Коментари Харесай

Емил Хърсев: Влязохме в този пожар с празни цистерни

Загубата на всяко работно място, на всеки лев, си е загуба и тя е тъкмо толкоз рискова, колкото и пандемията. Банковата почивка до март 2021 година ще даде глътка въздух на всички, които са наранени. Влязохме в този пожар с празни цистерни.
Това съобщи пред bTV финансиста Емил Хърсев.

По думите му държавната помощ за засегнатите от епидемията бизнеси няма да ги спасят, само че ще бъдат задоволителни, с цел да се поддържа някакво минимално равнище на работни места там, където може.

“Общо взето стопанската система се държи относително добре. Повечето прогнози бяха по-мрачни. Те няма да се оправдаят, тъй като по-слабо са наранени добивната и преработващата промишленост в България. Пострада туризма, ресторантьорството. Сектора на услугите е ударен по-малко, в сравнение с се очакваше”, уточни още Хърсев.

“Всяка една рецесия основава риск от загуба на работни места. Въпросът е по какъв начин тази рецесия ще се управляваа. Реални пари стигат до хората. Въпросът е какъв е техният размер. Очевидно той е непълен. Кризата се ръководи по-добре от позиция на това, че се разрешава да се резервира работоспособността на стопанската система, не се позволи огромно свиване”, счита финансиста.

По думите му помощите са по-малки спрямо другите страни.

Хърсев разяснява, че избавителният проект на Европейския съюз се бави и най-вероятно няма да е подготвен в идващите няколко месеца.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР