Загубата на вкус и обоняние може би е най-добрият индикатор

...
Загубата на вкус и обоняние може би е най-добрият индикатор
Коментари Харесай

Загубата на вкус и обоняние може да е най-важният симптом на COVID-19

Загубата на усет и подушване може би е най-хубавият знак за COVID-19 - този признак изпитват към 60% от пациентите, които по-късно са дали позитивна проба. Данните идват от приложение за следене на признаци и са оценени от учени от " Кингс колидж " и Харвард, написа организация " Ройтерс ". Същият признак са имали 18% от тези, които са дали негативни проби за ковид.

Според откривателите от " Кингс колидж " в Лондон този симптом е по-удачен за самодиагностициране, в сравнение с високата температура.

Приложението може да бъде свалено от тук. В него вземат участие 5000 близнаци и фамилиите им. Те вкарват всекидневно данни за положението си и в случай че проявят признаци на вируса, получават по пощата комплект, с цел да си вземат проба сами. То е налично и за необятната аудитория във Англия, само че те няма да си взимат проби в домашни условия.

Ако задоволително хора сравнят признаците си, приложението би могло да достави с сериозно значима информация и системите за опазване на здравето, надяват се основателите му. 1.5 млн. души го употребяват, 26% са въвели най-малко един признак, а 1702 от тях са тествани за вируса - 579 са дали позитивен резултат.

Екипът откриватели е основал математически модел, който разпознава коя композиция от признаци - от загуба на усет и подушване до тресчица, кашлица, отмалялост, диария, болежка в гърдите и загуба на вкус - е най-точна за установяване дали човек е инфектиран.

Три пъти по-вероятно е хората, изгубили усет и подушване, и имащи и други признаци, да са инфектирани, демонстрират данните.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1371)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР