Загубата на коса не винаги е причинена от силен стрес,

...
Загубата на коса не винаги е причинена от силен стрес,
Коментари Харесай

Състоянието на косата може да подсказва за здравословни проблеми

Загубата на коса не постоянно е породена от мощен стрес, неточности в грижите или риск от хранителни дефицити при монодиета. Изтъняването на прическата може да бъде породено от заболяване на щитовидната жлеза, дерматоза или други здравословни проблеми.

Болести на щитовидната жлеза
Храни за по-здрава и лъскава коса
Красива коса, която е дълга, лъскава и здрава? За да имате такава феноменална прическа, първо би трябвало да погледнете какво се озовава в ч...
Прочети повече
Загубата на коса при болести на щитовидната жлеза може да се появи както при хипотиреоидизъм, по този начин и при хипертиреоидизъм. Неправилната централизация на тироксин забавя темпото на процесите, протичащи в космените фоликули, което води до съвсем цялостно прекъсване на растежа и намаляване на закрепването на нишките. Освен това се нарушава действието на мастните жлези - при хипотиреоидизъм казусът се трансформира в недостиг на себум (косата е груба, чуплива и матова), до момента в който при хиперактивност се вижда нарасналото й произвеждане (косите са тънки и лъскави).

Бъдете деликатни! Това може да е признак, че щитовидната жлеза работи погрешно. Ако имате такива опасения, посетете неотложно доктор, с цел да ревизирате положението си.

Системен лупус еритематозус

Повишеният косопад и изтъняване може да е признак на едно от систематичните болести на съединителната тъкан - систематичен лупус еритематозус. Откъде идва загадъчното име? Лупусът нападна нашите тъкани и органи. Има доста разнообразни признаци и доста разнообразно протичане - от относително леки форми, които съставляват по-голямата част от случаите, до тежки, даже животозастрашаващи. Целта на лекуването на систематичния лупус еритематозус е допустимо най-бързо реализиране на трайна ремисия на болестта и попречване на увреждане на органите – за жалост, цялостно изцеление за момента не е допустимо. Отново – в случай че се опасявате дали не страдате от сходно заболяване, никога не отлагайте визитата при доктор.

Синдром на поликистозните яйчници
За здрава коса и нокти яжте тези храни
Листни зеленчуци Ако желаете да бъде неотразима, приемайте повече зелена храна. И по-точно тъмно зелени листни зеленчуци като къдр...
Прочети повече
Поликистозни яйчници - (PCOS - Policystic Ovary Syndrome), което е най-честото хормонално нарушаване при дами в детеродна възраст. Според статистиката това касае към 8-13 % дами по света, а измежду дамите, лекувани от неплодородие, процентът доближава цели 50-60%! Причините за PCOS са незнайни, само че са посочени генетични фактори и фактори на околната среда. Един от признаците на болестта е загубата на коса. Други включват: менструални нарушавания, хирзутизъм, акне, затлъстяване или загуба на тегло, нарушавания на настроението, проблеми със съня и неплодородие. Ако подозирате, че положението на косата ви може да подсказва за този проблем – потърсете препоръките на гинеколог.

Анемия

Ако косата ви е тънка, чуплива и пада елементарно или в случай че видите промени в ноктите си (дълги линии и бразди) и в случай че кожата ви е суха, допустимо е да страдате от анемия - положение, дефинирана като ниски равнища на хемоглобин, хематокрит и/или червени кръвни кафези.

Искате ли да укрепите косата си? Опитайте витамин D и таблетки с цинк. Действието на макронутриентите се отразява и върху действието на организма като цяло.

Други признаци на анемия включват уязвимост, виене на свят, сърцетуптене, зной, бледа кожа и лигавици в устата, бледа конюнктива и нарушена централизация и внимание.
Как да подмладим косата си с 10 години
Възрастта на дамата личи по доста разнообразни способи. Тя се изписва обаче най-много на характерни места като деколтето и на ръцете. Та...
Прочети повече
Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР