Загубата на коса е все по-често срещан проблем, и то

...
Загубата на коса е все по-често срещан проблем, и то
Коментари Харесай

Учени с пробив в борбата с оплешивяването

Загубата на коса е все по-често срещан проблем , и то освен при мъжете. Различни фактори въздействат върху оплешивяването, като при мощния пол на челно място е наследствената обремененост. Вече се оферират разнообразни решения като присаждане на коса.

Но може ли едно лекарство да спре загубата на коса и да възобнови израстването на нова? Оказва се, че май може. И то не особено основан за задачата медикамент, а с подобен за остеопороза.

 Снимка 355696

Учени от Университета в Манчестър са разкрили, че лекарство, което усъвършенства костната компактност, работи позитивно и на космените фоликули . То подтиква растежа на нови косми и единствено за шест дни те са с дължина два милиметра, написа Daily Mail. За съпоставяне - в нетретираните с препарата сектори дължината е милиметър и половина.

Причината е протеинът SFRP1 в състава на лекарството , който оказва еднообразно въздействие и на костите, и на космите. Изследванията са извършени единствено с мъже, само че няма причина да се счита, че същият позитивен резултат няма да бъде реализиран и при отнасяне на косопад при дамите.

 Защо косата ни побелява
Защо косата ни побелява

Няма мърдане, само че на какво се дължи

Ефектът не е вълшебен , какъвто сигурно мнозина желаят. А и лекарството с кодово име WAY-316606, основано да лекува остеопороза, може и да не стигне до аптеките. Но демонстрира нов път за развиване на научните проучвания.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР